Hlavní obsah

Český reprezentant podruhé v sezoně mění dres, zkompletuje působení v nejlepších evropských soutěžích

Aktualizováno

Český hokejový obránce Lukáš Klok se na vlastní žádost dohodl na ukončení angažmá ve švédském Rögle, kam zamířil teprve před dvěma měsíci. 27letý reprezentant míří do švýcarského Lugana, za které poprvé nastoupí už dnes večer na ledě vedoucího Servette Ženeva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klok v dresu hokejové reprezentace.

Článek

Účastník loňských ZOH v Pekingu a předloňského MS v Rize zamířil do Rögle v listopadu poté, co se na začátku sezony neprosadil v NHL do hlavního týmu Arizony a působil jen na farmě v Tucsonu.

S klubem sídlícím ve městě Ängelholm podepsal kontrakt do konce ročníku, už po dvou měsících se ale domluvil na jeho předčasném rozvázání. Klok v 11 zápasech za Rögle neskóroval, připsal si jen jednu asistenci.

„Rádi bychom Lukášovi poděkovali za jeho úsilí v dresu Rögle a popřáli mu hodně štěstí v jeho kariéře," řekl sportovní ředitel Rögle Chris Abbott.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klok během tréninku hokejové reprezentace.

Vítkovický odchovanec, který odehrál 38 zápasů za národní tým (vstřelil v něm šest gólů), našel nové angažmá obratem. Po KHL (Slovan Bratislava, Nižněkamsk), Česku (Vítkovice), Finsku (s Lukko Rauma získal předloni titul) a Švédsku si poprvé v kariéře vyzkouší v dresu Lugana i švýcarskou nejvyšší soutěž.

„Moc hráčů nemá to štěstí vyzkoušet si všechny TOP hokejové soutěže v Evropě," uvedl na Twitteru Klokův agent Michal Sivek ze společnosti EuroHockey Services.

„Lukáš je silný defenzivní obránce s dobrým bruslením. Hodně nám pomůže při oslabeních a bude posilou našeho týmu," uvedl generální manažer dvanáctého klubu švýcarské nejvyšší soutěže Hnat Domenichelli.

Reklama

Související témata: