Hlavní obsah

Hlavačka odchází ze Zlína na hostování do Slovanu Bratislava

ZLÍN

Český hokejový obránce Martin Hlavačka se stal posilou Slovanu Bratislava. Ze Zlína, kde se neprosadil do sestavy, odešel ofenzivní bek do týmu úřadujícího slovenského mistra na hostování do 30. dubna příštího roku. ČTK to sdělil mluvčí RI Okna Zlín Roman Ordelt.

Článek

Hlavačka se pod vedením trenéra Zdeňka Venery dostal v této sezoně do sestavy Zlína jen v jediném utkání, s týmem ale až do odchodu do Slovanu trénoval. Do Zlína přišel Hlavačka v polovině ledna ze Slavie. Bývalý hráč Karlových Varů, Sparty a Liberce v české extralize nasbíral v 307 utkáních 137 bodů za 47 branek a 90 asistencí.

V novém působišti si Hlavačka, jenž má na kontě deset zápasů v reprezentaci, zahraje i Ligu mistrů. Ve středu proti Ufě sice ještě nastoupit nemůže, ale pro zápasy doma s Českými Budějovicemi a v Ufě už může být doplněn na soupisku.

Slovan prožívá nevydařené období. V domácí extralize prohrál čtyři ze šesti posledních zápasů a klesl na sedmé místo. Při vstupu do Ligy mistrů ve středu prohrál v Českých Budějovicích 2:5.

Ve Slovanu bude Hlavačka druhým českým krajánkem vedle čtyřicetiletého beka Petra Pavlase. Na Slovensko se Hlavačka vrací po sedmi letech. V tamní nejvyšší soutěži hrál za Dubnici a Trenčín. Za sebou má také angažmá ve Štýrském Hradci, Ilvesu Tampere a Jaroslavli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.