Hlavní obsah

Hokejové drama! V hale začal unikat jedovatý plyn, desítky lidí se otrávily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní zápas mezi ECDC Memmingen Indians a EC Bergkamener Bären v nejvyšší ženské hokejové lize v Německu musel být ukončen po 40 minutách kvůli vyšší koncentraci jedovatého plynu v ovzduší. Několik hráček i fanoušků si v průběhu druhé třetiny začalo stěžovat na bolesti hlavy a závratě. Rychle se ukázalo, že uniká bezbarvý jedovatý plyn oxid uhelnatý a hala byla evakuována. Desítky lidí byly převezeny do nemocnice.

Hokej - ilustrační foto.

Článek

Drama se odehrálo v průběhu zápasu ženské hokejové Bundesligy v Bavorsku. V průběhu druhé třetiny si hráčky obou týmů začaly stěžovat na bolesti hlavy a závratě. Rychle se začalo pátrat po tom, co náhlé nevolnosti způsobilo.

Zjistilo se, že do vzduchu uniká jedovatý plyn, konkrétně oxid uhelnatý. Hala byla okamžitě evakuována. „Hladiny oxidu uhelnatého byly měřitelné, ale naštěstí ne kritické," řekl mluvčí hasičského sboru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ECDC Memmingen Frauen (@ecdc_memmingen_frauen)

I tak bylo 46 lidí převezeno do nemocnice. Většina hráček byla propuštěna ještě v noci, některé z nich musely zůstat na pozorování. Podle dostupných informací mohl plyn unikat ze závadného spalovacího motoru jednoho ze strojů na výrobu ledu.

Reklama