Hlavní obsah

Hokejový brankář Hrubec podepsal v Curychu novou dvouletou smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový brankář Šimon Hrubec podepsal novou dvouletou smlouvu s Curychem a do května 2026 by tak měl působit ve Švýcarsku. Dvaatřicetiletý gólman chytá za Lions od minulé sezony, kdy pomohl týmu k postupu do semifinále play off a podle statistik byl nejlepším brankářem soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Šimon Hrubec během tréninku hokejové reprezentace. Archivní foto.

Článek

„Šimon je jedním z nejlepších brankářů v lize a absolutní špičkou v ZSC. Jsme s ním moc spokojení a jsme rádi, že chce pokračovat u nás. Prodloužení smlouvy bylo logické,“ řekl sportovní ředitel Sven Leuenberger na klubovém webu. Hrubec zatím odchytal za Curych 65 zápasů.

Odchovanec Vimperka vyhrál extraligu s Třincem, v KHL pomohl Omsku k zisku Gagarinova poháru. Hrubec se třikrát představil na mistrovství světa a v roce 2022 chytal i na olympijských hrách v Pekingu. V národním týmu má na kontě 33 startů, z aktivních brankářů je na tom lépe jen Pavel Francouz, jenž je ale dlouhodobě zraněný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.