Hlavní obsah

Kanadské bodování finské hokejové ligy vyhrál Hirschovits

HELSINKY

Kim Hirschovits z IFK Helsinky vyhrál kanadské bodování finské hokejové ligy. V 58 zápasech si finský útočník připsal 66 bodů a s 48 asistencemi se stal i nejlepším nahrávačem SM-Liigy.

Článek

Druhý skončil v produktivitě Jarkko Immonen z Jyväskylä, který nasbíral o dva body méně za 23 tref a 41 přihrávek. Třetí Toni Koivisto z Kärpätu Oulu měl na kontě 62 bodů. Nejlepším střelcem se stal s 27 trefami Jussi Makkonen z Hämeenlinny.

Český brankář Alexander Salák odchytal v dresu TPS Turku 52 utkání a 2981 minutami byl třetím nejvytíženějším gólmanem v sezóně po Petrim Vehanenovi z Lukko Rauma a Teemuovi Lassilovi z Hämeenlinny.

Salák se zařadil na čtvrté místo s 20 vychytanými výhrami, s úspěšností zákroků 92,31 procenta byl sedmý a s průměrem 2,40 obdrženého gólu na zápas jedenáctý. S čtyřmi vychytanými čistými konty patřilo dvacetiletému rodákovi ze Strakonic sedmé místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.