Hlavní obsah

Adamský dal Slavii za jedenáct minut dva góly v oslabení

Třinec

Dvěma góly v oslabení během deseti minut první části se v utkání proti Slavii blýskl třinecký hokejový útočník Martin Adamský. Nejlepší kanonýr Ocelářů rozmnožil své střelecko konto v sezóně na čtrnáct zásahů a měl významný podíl na vítězství 5:2, které přestřihlo šňůru tří porážek.

Foto: Petr Eret, ČTK

Třinecký útočník Martin Adamský.

Článek

Dvě branky v oslabení za zápas se Adamskému ještě nepoštěstily. Rychlonohý křídelník to v pátek proti Slavii zvládl za jedenáct minut. "Pár gólů jsem už v oslabení dal. Co si tak pamatuju, tak hlavně v Plzni. Ale na dva v zápase si nevzpomínám. Určitě k tomu člověk potřebuje štěstí a trošku i zkušenost, aby věděl, kde se má postavit," řekl novinářům Adamský.

Ten profitoval z dvou hrubých chyb soupeře. Před prvním gólem nastřelil hostující bek Štich na útočné modré čáře Martina Růžičku, za odraženým kotoučem vystřelil Adamský a sólo zakončil ranou pod břevno. O jedenáct minut později zase slavistům ujel ve středním pásmu.

"Na přihrávky se ptejte Polanského, teď se bavíte s Adamským," vtipkoval Adamský s novináři v mixzóně a vážněji dodal. "Myslím si, že tam jejich beci trochu zaspali nebo špatně střídali. Nechali mě tam samotného. I když ten puk letěl vzduchem, stačil jsem si ho zpracovat a ujet. Pak už jsem zavřel oči, vystřelil a dal gól," usmíval se Adamský, který ke dvěma gólům přidal i jednu asistenci.

Díky jeho tříbodovému příspěvku se Třinec oklepal ze tří porážek proti papírově slabším soupeřům. "Nechtěli jsme, aby se to dále prodlužovalo. Ve stresu jsme nebyli, těžko si někdo mohl myslet, že vyhrajeme všechno. Řečem, že jsme v krizi, jsme se museli smát, ale chtěli jsme prolomit to střelecké trápení z minulých zápasů a to se podařilo. Jinak by nás dnes lidi asi sežrali místo párků," řekl Adamský.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články