Hlavní obsah

Adamský trénoval střelbu v lese. Skolil dva kance

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Na hokejové play off se lze připravovat různými způsoby. Útočník Martin Adamský využil volných dní před startem čtvrtfinále, v němž Třinec od středy vyzve Chomutov, k lovu černé zvěře. Autor 187 extraligových gólů prokázal, že mušku má pořád dobrou. „Skolil jsem dvě divoká prasata z nějakých osmdesáti metrů. Docela jsem se tam rozstřílel, teď ještě abych to přenesl i do play off,“ vykládal 35letý hokejista.

Foto: Petr Horník, Právo

Třinecký hokejista Martin Adamský.

Článek

Na divočáky vyrážel myslivec Adamský po setmění. „Chodí se na ně v noci nebo nad ránem, ale já to pokaždé stihl do půlnoci, takže manželka věděla, že jsem fakt v lese," smál se Adamský. „Bylo to super. Odpočinul jsem si, něco jsem nastřílel, takže jsem byl hodně spokojený. Volné dny jsem si opravdu užil," popisoval útočník. Do kabiny ale ochutnávku nepřinesl. „Oni si to ještě nezaslouží. Až mi začnou nahrávat, tak jim můžu přinést zvířecí svačinku. Ale na oslavy je dost brzo. Teď nás čeká Chomutov," upozornil Adamský.

Hokejisté ze severu Čech předvedli v předkole play off proti Mladé Boleslavi velký obrat. Prohráli vysoko oba domácí zápasy, přesto postoupili. „Překvapilo mě, že to dokázali otočit. Dostat se z toho stavu, kdy doma dostali třináct gólů, to zase klobouček dolů," uznal Adamský. „Naše cíle jsou ale nejvyšší," řekl třinecký hokejista.

Adamský dal v této sezóně dvanáct gólů, dva z toho do sítě Chomutova. A gólman Šimon Hrubec ho před úvodním duelem play off chválil. „Ádovi to teď pálí dobře. Zrovna dneska mi tam napálil parádní vikýř," říkal po pondělním tréninku Hrubec. „Vždycky klukům říkám, ať mi to dají do kuchyně a jdou slavit," vtipkoval Adamský. „Ale vážně, v přípravě z nás v uvozovkách spadl ten tlak ze základní části, kdy jsme se prali o co nejlepší pozici pro play off a teď nás už čeká, věřím, jen to sladké."

Reklama