Hlavní obsah

Ani nemuseli zouvat brusle. Zlín nastoupil s juniory, kteří půl hodinu před zápasem dohráli utkání své kategorie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutným způsobem se hokejisté Zlína v úterý loučili s příslušností k extraligové elitě. V zápase 60. kola před vlastními fanoušky stadionu Luďka Čajky podlehli 0:3 Pardubicím. Berani do střetnutí, kterým po 42 letech opouštěli nejvyšší soutěž, zapsali na soupisku pouhých 17 hokejistů. Tři z nich navíc byli junioři, kteří jen půl hodinu před startem utkání dohráli duel mládežnické soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Robert Kousal z Pardubic (vlevo) a Lukáš Chludil ze Zlína v souboji o kotouč.

Článek

Pro fanoušky Beranů to byl smutný pohled. Ještě neuplynulo ani deset let od chvíle, kdy „Ševci" drželi nad hlavou pohár pro mistry extraligy. Teď se s nejvyšší soutěží rozloučili zdecimovaní, bez vstřeleného gólu a v improvizované sestavě.

Devatenáctiletí Stanislav Kunst, Vojtěch Riedl a osmnáctiletý Lukáš Chludil totiž jen pouhou půl hodinu před startem extraligového duelu dohráli ve vedlejší hale zápas juniorské ligy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zdrcení hráči Zlína děkují fanouškům a loučí se s extraligou.

„Klobouk dolů před nimi, podali velmi dobrý výkon. Ani ostatní se nemají za co stydět, bojovali, ale stála proti nám velká kvalita," pochválil mladíky po konci utkání hlavní trenér Zlína Luboš Jenáček.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům. Obávali jsme se toho, že bude led zaházený permanentkami a budeme dohrávat za ohlušujícího pískotu. To se ale nestalo, za což jim patří velké poděkování," dodal kouč Beranů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín