Hlavní obsah

Atraktivní výměna mezi Hradcem a Libercem. A Mountfield získal i Doležala z Budějovic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K zajímavé výměně dvou v této sezoně trápících se beků dochází v hokejové extralize mezi Hradcem Králové a Libercem. Do Mountfieldu se vrací Mislav Rosandič, opačným směrem putuje Richard Nedomlel. Hradec pak prozatím na měsíční hostování získal z Českých Budějovic útočníka Zdeňka Doležala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Mislav Rosandič (vlevo) míří z Liberce do Hradce Králové.

Článek

Devětadvacetiletý Nedomlel, jenž odehrál i tři duely za reprezentaci, se během čtyř sezon pod Bílou věží vypracoval jednu z opor Východočechů, v aktuálním ročníku ale v 16 zápasech ani jednou nebodoval a v uplynulých dnech požádal vedení klubu o výměnu. A to někdejšímu zadákovi Sparty či Mladé Boleslavi mu vyhovělo.

„Po zvážení všech okolností jsme se domluvili, že ho do konce sezony uvolníme. Jako nejlepší variantu pro obě strany jsme společně vyhodnotili nabídku trejdu za Mislava Rosandiče, který projevil velký zájem u nás opětovně působit," připomíná generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček, že rodák ze Záhřebu a slovenský reprezentant Rosandič v Mountfieldu už působil mezi lety 2017 a 2020 a přes Vítkovice a Liberec se teď vrací.

„Potřebujeme doplnit obranu a jsem přesvědčený, že s Mislavem jsme získali kvalitu a hráče, kterého známe a jenž naopak zná Hradec. Jinak platí, že po tomto ročníku se Richard vrací zpět do naší organizace, jelikož má s klubem platný kontrakt i pro sezonu 2023/24," doplnil Kmoníček.

Foto: hokej.cz/Martin Voltr

David Štich (čelem) a Richard Nedomlel a jejich bitka - archivní foto.

Rosandič, jenž v 15 duelech sezony zapsal jen tři asistence, se s Libercem loučí po necelých třech ročnících. „Výměnou s Hradcem jsme získali jednoho z top defenzivních obránců v extralize a jsme rádi, že Richard bude mít možnost stát se důležitým hráčem našeho týmu. Slibujeme si od něj zvýšení důrazu před brankou a v soubojích u mantinelu, dobré zastavování akcí soupeře a obracení hry na soupeřovu stranu. Líbí se nám jeho fyzická hra, dobré blokování střel a věříme, že bude dalším hráčem, který bude dodávat našemu mužstvu respekt," vysvětluje výměnu hlavní trenér a sportovní ředitel Bílých Tygrů Patrik Augusta.

Kromě Rosandiče Hradec ulovil z Českých Budějovic i Zdeňka Doležala. 29letý útočník si nesedl s trenérem Motoru Jaroslavem Modrým, což dal veřejně najevo, v aktuální sezoně ale zůstává hodně za očekáváním. Vždyť v jeho kolonce gólů i asistencí svítí nula. Nastartovat by se odchovanec Sparty mohl v Hradci, kam míří prozatím na měsíční hostování.

Ultimátum kouče Modrého v Českých Budějovicích? Ředitel klubu Tomáš Kučera vše vysvětlil v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„V případě, že nás v tomto období zaujme, jsme předběžně domluveni na případném prodloužení jeho působení u nás. Zdeněk se k nám těší a stejně jako my věří v úspěšný restart. Ve většině dosavadních zápasů jsme měli problém s produktivitou, a tak jsme hledali a i nadále hledáme hráče, který umí dávat góly. Zdeněk je toho schopen, což v předchozích sezonách pravidelně potvrzoval," glosuje Kmoníček Doležalův příchod.

Dobrou zprávou pro Mountfield je i prodloužení smlouvy s 28letým kanadským forvardem Christophem Lalancettem, jenž do klubu zamířil před minulou sezonou. V té aktuální je s bilancí 6+7 v 16 duelech druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

„Jelikož je Chris centr s velkým potenciálem, a navíc je v Hradci velmi spokojený, dohodli jsme se na prodloužení jeho stávajícího kontaktu o jednu sezonu, tedy do dubna 2024," řekl Kmoníček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.