Hlavní obsah

Bahenský si nezahraje dva zápasy, Koreisův trest platí

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů potrestala hokejistu Mladé Boleslavi Zdeňka Bahenského zákazem startu ve dvou duelech za faul na karlovarského obránce Romana Proška. Útočník tak nepomůže svému mužstvu ve zbývajících dvou utkáních skupiny o udržení. Žádost Brna o zmírnění dvouzápasového trestu pro útočníka Jakuba Koreise komise zamítla.

Foto: Josef Pešout

Zdeněk Bahenský z Mladé Boleslavi

Článek

Bahenský se provinil v nedělním utkání 10. kola, v němž Mladá Boleslav udržela výhrou 4:2 naději na odvrácení účasti v baráži, když v polovině třetí třetiny nešetrně atakoval Proška. Disciplinární komise vyhodnotila zákrok jako napadení zezadu. Bahenský, jenž v utkání dostal menší trest a osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku, bude svému týmu chybět v pátek v Litvínově i v nedělním domácím duelu proti Slavii.

Koreisův trest za fyzické napadení komise potvrdila. Pro útočníka Komety to znamená, že přijde o první utkání finálové série proti Pardubicím nebo Liberci, které se bude hrát v pondělí. Jeden zápas již vynechal v pondělí v pátém semifinále v Plzni. Koreis byl potrestán za to, že fauloval plzeňského beka Jakuba Jeřábka po odehrání kotouče ve čtvrtém utkání série.

Reklama

Související témata: