Hlavní obsah

Kladno - Hr. Králové 2:1Beran zařídil dvěma góly výhru Kladna nad Hradcem Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Beran 1 : 0
31. Beran 2 : 0
48. Cingel 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili ve 4. kole extraligy doma Hradec Králové 2:1, i počtvrté v sezoně bodovali a podruhé vyhráli. Na druhý pokus se poprvé radovali na svém nově zrekonstruovaném stadionu. Oba góly Rytířů vstřelil útočník Matěj Beran, který za čtyři zápasy skóroval už pětkrát. Mountfield neuspěl po dvou výhrách za sebou a poprvé v ročníku vyšel naprázdno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost kladenského Matěje Berana.

Článek

Hosté nastoupili bez obránce Filipa Pavlíka a útočníka Kellyho Klímy. Do branky Kladna se vrátila jednička Landon Bow místo Adama Brízgaly, který v pátek vychytal v Brně výhru nad Kometou 3:1.

Jako první zahrozil domácí kapitán Plekanec v přesilové hře, ale Kiviaha neprostřelil. Na druhé straně si poradil ve ztrácené početní výhodě s pokusem Lva z levé strany Bow. Kanadský brankář Rytířů vyřešil v plném počtu hráčů na ledě i zakončení Kevina Klímy v přečíslení a domácí se ubránili i při Slováčkově trestu. Ve 13. minutě u pravé tyče neprotlačil puk za Kiviaha Brodecki.

Po vyloučeních Kevina Klímy a Janka měli Rytíři dlouhou početní výhodu včetně pěti sekund v pěti proti třem. Nejdříve po Klepišově přihrávce minul Filip, ale nakonec se Kladno dočkalo gólu. Dotchinovu střelu od modré čáry tečoval před brankou Beran.

V úvodu druhé části tým Mountfieldu domácí zatlačil a ve 23. minutě Bow pravým betonem vykopl pokus Lalancetteho, který pak ještě z dorážky bekhendem minul. Kladenský gólman kryl i Okuliarovu střelu. Kladenskou přesilovku při Gasparově trestu zkrátil faulem Kubík.

Bow odolal v krátkém oslabení a poradil si i s šancemi Zachara a Okuliara. V čase 30:47 Rytíři zvýšili náskok. Filip našel zpoza branky u levé tyče číhajícího Berana, který dal svůj pátý gól v sezoně. Ještě ve druhé třetině vysunul Klepiš do šance Ticháčka, ale Kiviaho zasáhl.

Na startu třetí části šel pykat hostující Cingeľ a finský gólman Mountfieldu betonem zasáhl při Indrákově pokusu. Ve 45. minutě neuspěl sám před Bowem Lev. Kladenský gólman držel čistý štít do času 47:26, kdy se při Michnáčově trestu prosadil z dorážky Cingeľ. Rytíři vůbec poprvé v sezoně inkasovali v oslabení.

V 50. minutě přišli hosté o obránce Gaspara, který si poranil při souboji u mantinelu nohu a opustil led na nosítkách. Vrátit Kladnu dvoubrankový náskok mohl po šikovném průniku Zikmund. V 57. minutě trefil Melka v přečíslení tyčku. Těsný náskok domácí udržel i při power play hostí a po siréně ještě diváci viděli sérii potyček.

4. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. M. Beran (Dotchin), 31. M. Beran (Filip) - 48. Cingeľ (Ščerbak, Lev). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Klouček, Hnát. Vyloučení: 5:8, navíc Dotchin (Kladno) 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 4003.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - M. Procházka, Klepiš, Michnáč - Filip, Zikmund, M. Beran - O. Bláha, Indrák, Melka. Trenér: O. Vejvoda.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Kalina, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel, Rymsha - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Lev, Cingeľ, Pajer - Ščerbak, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: