Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 2:4Berani zabrali po dvou prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gazda 0 : 1
19. Fryšara 0 : 2
21. Vopelka 0 : 3
28. Kunc 1 : 3
50. Šlahař 1 : 4
55. Švrček 2 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Zlína vyhráli ve 40. kole extraligy Olomouci 4:2 a zabrali po dvou porážkách za sebou. Hanáci naopak potřetí v řadě nebodovali. Gólem a asistencí pomohl k úspěchu Beranů útočník Štěpán Fryšara, stejná bilance obránce Jana Švrčka domácím k zisku nepomohla.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Vopelka ze Zlína, autor třetí branky.

Článek

V úvodu aktivnější domácí si vytvořili první šanci během přesilové hry, Kašík však po střele Káni puk před dorážejícími hráči včas přikryl. Zlín po úvodním tlaku Olomouce udeřil jako první. Dufek přihrál Gazdovi, který tvrdou střelou z první rozvlnil síť za brankářem Konrádem.

Olomouc si poté vytvořila další nadějné šance, ale dobře chytajícího Kašíka při střele Klimka zachránila tyč a se svými pokusy neuspěli ani Knotek, Dujsík a Ostřížek. Ve druhé polovině první části byli naopak aktivnější hosté, kteří v závěru třetiny přidali druhou branku. Fryšara sice před Konrádem přihrával, ale puk se k němu v rychlém protiútoku po zásahu olomouckého brankáře odrazil znovu a zlínský útočník zakončil do odkryté branky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočníci Zlína Zdeněk Okál (vlevo) a Štěpán Fryšara takhle vyzráli na olomouckého brankáře Branislava Konráda.

Zlínu vyšel také vstup do druhé třetiny, kdy se už po 21 odehraných vteřinách a chybě domácích v rozehrávce prosadil zblízka Vopelka. Olomoučtí trenéři Moták a Jan Tomajko zareagovali na třetí inkasovaný gól změnou v brankovišti, kde Konráda vystřídal Lukáš. Ten musel zasahovat hned vzápětí proti tvrdé střele Ference.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád.

Poté už ale domácí snížili. Svoji první branku v nejvyšší soutěži a zároveň premiérovou v prvním zápase za Olomouc po přestupu z Komety Brno vstřelil z dorážky Kunc. Vzápětí se navíc zranil hostující brankář Kašík, kterého nahradil Huf. I ten si však přivodil po závaru před brankou drobné zranění, které ho po zbytek třetiny limitovalo. Do konce druhé třetiny ještě ve velké šanci střílel hostující Fořt, jenže branku Olomouce z dobré pozice minul. Šanci měl po přihrávce Gřeše také domácí Ostřížek, ale jeho pokus pokryl brankář Huf.

Olomouc začínala třetí třetinu přesilovou hrou, ve které však střely Klimka s Káňou branku hostů minuly. V 47. minutě tečoval za Lukášova záda Novotného nahození od modré čáry Sedláček. Regulérnost branky kontroloval kvůli hře vysokou holí videorozhodčí a rozhodčí na jeho doporučení branku neuznali.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík a Jakub Ferenc ze Zlína.

Hosté se i přesto o chvíli později dostali do tříbrankového vedení. Přesnou prudkou střelou ze středu hřiště překonal Lukáše Šlahař. Olomouc ještě pět minut před koncem základní hrací doby snížila, když Hufovi propadla mezi betony střela Švrčka z levé strany. Do většího tlaku už se pak domácí nedostali.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Kunc (Švrček, Bambula), 55. Švrček (J. Knotek) - 6. Gazda (Dufek), 19. Fryšara (J. Svoboda), 21. Vopelka (D. Nosek), 50. Šlahař (Fryšara). Rozhodčí: Šír, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Bez diváků.
Olomouc: Konrád (21. Lukáš) - Dujsík, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, Vyrůbalík - Klimek, Nahodil, J. Káňa II - Gřeš, Kolouch, Ostřížek - Bambula, J. Knotek, Kunc - Olesz, Strapáč, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Zlín: Kašík (32. Huf) - Řezníček, D. Nosek, Žižka, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Suhrada - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Sebera, P. Sedláček, Šlahař - Dufek, Karafiát, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín