Hlavní obsah

Bezohledné ohrožení zdraví, rozhodl Ujčík. Útočník mistrů si nezahraje tři zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hokejový útočník Třince Aron Chmielewski obdržel od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka stopku na tři zápasy za faul na Tomáše Havlína z Karlových Varů v nedělním duelu 25. kola.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Krvácející Tomáš Havlín z Karlových Varů odjíždí na střídačku po zákroku Arona Chmielewského z Třince.

Článek

Třicetiletý polský forvard drsně fauloval ve 33. minutě utkání, které nakonec vedoucí Oceláři na západě Čech vyhráli 5:2. Od hlavních rozhodčích Pražáka s Horákem obdržel větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za nedovolený zásah do hlavy nebo krku.

„Chmielewski zneužil situace, kdy se protihráč po odehrání kotouče nacházel ve zranitelném postavení s minimální možnosti obrany a po předchozím zpevnění těla ho zdviženým loktem zasáhl do obličeje," uvedl Ujčík s tím, že Havlín přes krvavé zranění nosu utkání dokončil.

„Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové, Chmielewski při něm ovšem porušil zásadu, podle které je povinen postupovat tak, aby bezohledným způsobem neohrozil zdraví protihráče," vysvětlil Ujčík, proč sáhl k třízápasovému zastavení činnosti.

Chmielewski tak přijde o zápasy ve Zlíně, s Olomoucí a v Pardubicích. Do sestavy úřadujících mistrů se může vrátit až 5. prosince v Mladé Boleslavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.