Hlavní obsah

Bezohledný zákrok, kterým vyřadil protihráče. Disciplinárka suspendovala útočníka Pirátů

Praha

Hokejový útočník Chomutova Jan Stránský obdržel od disciplinární komise extraligy stopku na tři zápasy a finanční pokutu ve výši 10 procent základní měsíční odměny za faul na pardubického obránce Nicholase Schause v úterním utkání třetího kola baráže.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejista Jan Stránský z Chomutova.

Článek

Stránský ve 30. minutě zasáhl Schause a ostrým zákrokem jej poslal k ledu. Hlavní rozhodčí Jeřábek s Obadalem sice nevylučovali, předseda disciplinárky Viktor Ujčík ale zpětně chomutovského forvarda potrestal.

„Zákrok byl veden se značnou prodlevou po odehrání kotouče, pravděpodobně v odvetě za předchozí souboj. Stránský ho vedl na protihráče, který nebyl v držení kotouče, zcela mimo jeho zorný úhel a s jediným cílem ho zasáhnout. Schaus učinil před střetem obrat a snížil tak těžiště. Přesto, že jeho pohyb byl předvídatelný, neučinil Stránský nic, aby následky střetu minimalizoval. Při střetu byl potom protihráč zřetelně zasažen do oblasti hlavy nebo krku," uvedl Ujčík.

Při vynesení trestu přihlédl k bezohlednému způsobu vedení zákroku mimo souboj o kotouč a zorný úhel protihráče, k tomu, že Schaus v důsledku střetu utkání nedokončil a ke skutečnosti, že Stránský byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.

Stránský tak přijde o venkovní zápasy Pirátů v Pardubicích a Kladně i jejich domácí souboj s Českými Budějovicemi. Vrátit se může až v pátek 12. dubna doma proti Rytířům.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články