Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 5:0Stav série 2:0Bezzubé Dynamo znovu bez gólu, Bruslaři vládli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kotala 1 : 0
40. Šťastný 2 : 0
43. Cienciala 3 : 0
50. Kotala 4 : 0
52. Claireaux 5 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve druhém čtvrtfinále play off extraligy Pardubice 5:0 a úspěšně zvládli i druhý duel série. Dvěma góly se pod výhru Středočechů podepsal Jakub Kotal, brankář Jan Růžička stejně jako ve čtvrtek udržel čisté konto. Tři góly vstřelili domácí v početních výhodách. Série na čtyři výhry bude pokračovat v pondělí v Pardubicích.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Oscar Flynn z Mladé Boleslavi, Juraj Mikuš z Pardubic, Martin Bučko z Pardubic a brankář Pardubic Milan Klouček.

Článek
Fotogalerie

Domácím usnadnila vstup do utkání nedisciplinovanost Dynama. Již po 19 sekundách dostal dva menší tresty Mikuš, Mladá Boleslav ale dlouhou přesilovou hru nevyužila. Následně Středočeši nevyužili ani vyloučení Kosticyna.

Bezbrankový stav se změnil až v 11. minutě, kdy střelu Nakládala od modré čáry zblokoval Zbořil a do brejku se dostal Kotala. I díky tomu, že brankář Klouček se rozhodl nevyjet proti odraženému puku, mohl domácí útočník zkušeně zakončit.

Následně byl ale vyloučen Claireaux a Východočeši se poprvé v utkání předvedli i v útočném pásmu. Po Kosticynově přihrávce i Camara překonal Růžičku, z vyrovnání se ale hosté radovali jen chvilku. Po trenérské výzvě domácích rozhodčí gól odvolali kvůli hře vysokou hokejkou běloruského útočníka na začátku akce.

Hosté nevyužili dvojnásobnou přesilovku

Ve druhé třetině mohlo Dynamo srovnat v početních výhodách, nevyužilo ale ani 71 sekund dlouhou výhodu pět na tři. Největší šanci Kousala zlikvidoval Růžička. Domácí oslabení ustáli a poté sami v přesilovce udeřili. Zbytečný faul Zohorny potrestal nejlepší střelec Bruslařů v základní části Šťastný.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Kotala z Mladé Boleslavi (uprostřed) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů.

Ve 43. minutě přidal třetí gól pohotový Cienciala a bylo prakticky jasné, že Pardubice si na neoblíbeném mladoboleslavském ledě připíší další porážku. Naposledy zde dokázaly vyhrát v prosinci 2015.

V pohodě hrající domácí navíc přidali další branky z přesilovek. Nejprve se podruhé mezi střelce zapsal přesně tečující Kotala. Poté střelu od modré, která prošla Kloučkovi mezi betony, posunul za brankovou čáru Claireaux.

Čtvrtfinále play off Tipsport extraligy - 2. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Kotala (A. Zbořil), 40. D. Šťastný (Pláněk), 43. Cienciala (Claireaux), 50. Kotala (Jääskeläinen, Ševc), 53. Claireaux (Cienciala, Bernad). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, Moravec, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Pardubice: Klouček - Bučko, J. Mikuš, Nakládal, Vála, Hrádek, J. Kolář, T. Jelínek - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - - Tybor O. Roman, Horký - A. Kosticyn, Pochobradský, Kusý. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: