Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 3:0Stav série 2:0Bílí Tygři i podruhé vládli, Kváča Mountfield vynuloval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Bulíř 1 : 0
36. Vlach 2 : 0
47. Vlach 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce vyhráli ve druhém utkání čtvrtfinále play off extraligy doma nad Hradcem Králové 3:0 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Dvěma góly v přesilových hrách se na tom podílel Jaroslav Vlach, tři asistence si připsal Adam Najman. Gólman Petr Kváča udržel ve svém druhém duelu v play off nejvyšší soutěže v kariéře poprvé čisté konto. Série bude pokračovat v pondělí a v úterý na východě Čech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Článek
Fotogalerie

Hradec Králové nastoupil oproti úvodnímu duelu se sedmi obránci, mezi které se zařadil z útoku univerzál Radek Pilař a v ofenzivě se dostal do hry Jan Veselý. Mountfield zahrozil jako první Sklenářovým pokusem, ale postupem času získali převahu Bílí Tygři.

V šesté minutě po Špačkově prudké přihrávce trefil Vlach pravou tyč odkryté branky a ještě jej fauloval Blain, ale Východočeši se v oslabení ubránili. Liberec nic nevytěžil ani z následného tlaku. Hradec Králové také nezužitkoval přesilovku při Grígerově trestu a Kváča si poradil i se Zacharovým pokusem.

V úvodu druhé části opět zahrozil aktivní Musil a v čase 21:11 našel Najman před brankou Bulíře, který otevřel skóre. Odpovědět mohl tečí Sklenářovy střely Pilař, ale netrefil puk ideálně. Ve 29. minutě měl další možnost hostů Perret, ale přestřelil. Mazance otestoval od modré čáry přes clonu Kolmann.

Mazanec držel naděje hostů

Při Blainově vyloučení ve 36. minutě Mazanec zachránil svůj tým při velké šanci Vlacha, ten si ale v pokračující akci spravil chuť a od modré čáry se trefil přesně.

Hradečtí se snažili ve třetí třetině odpovědět, ale pojistit náskok Bílých Tygrů mohl ve 43. minutě po Špačkově přihrávce Rychlovský. Mazanec svůj tým podržel stejně jako při Grígerově dorážce při Čápově trestu, ale nakonec Liberec početní výhodu využil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Lev z Hradce Králové a Ondřej Vitásek z Liberce.

Po Najmanově pokusu se puk od Šaldovy brusle odrazil na pravý kruh k Vlachovi, který překonal přesouvajícího se hradeckého gólmana. Mountfield přitvrdil, ale mohl znovu inkasovat při dvou Musilových šancích.

Šest minut před koncem sáhli hosté při přesilovce k power play a Birner trefil tyč prázdné branky. Při přesilovce Liberce ještě útočil na hattrick Vlach, ale hosté odolali i při Lencově možnosti. S koncem utkání se ještě strhla potyčka, v které byli nejaktivnější hostující Veselý s domácím Špačkem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Bulíř (A. Najman), 36. J. Vlach (Rosandič, A. Najman), 47. J. Vlach (A. Najman). Rozhodčí: R. Šír, R. Svoboda - Bryška, Axman. Vyloučení: 9:11, navíc D. Špaček - J. Veselý oba 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Pilař, Graňák, Šalda, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, J. Veselý - Smoleňák, Koukal, Perret. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: