Hlavní obsah

Bílí Tygři nezvládli klíčový zápas. Možná jsme chtěli až moc, posteskl si liberecký trenér Pešán

Liberec

Hokejisté Liberce v dohrávce 50. kola extraligy vybojovali s druhým Litvínovem klíčový duel, který měl napovědět, zda půjdou do předkola play-off. Po předchozí sérii pěti vítězství prahli po tříbodovém zisku, který by je přiblížil na bod k desítce. Jenže Bílí Tygři stěžejní prověrku nezvládli a porážka 0:2 výrazně zhoršila jejich naděje na lepší umístění.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vpředu Lukáš Derner z Liberce a vzadu Michal Trávníček z Litvínova v utkání 50. kola Tipsport extraligy.

Článek

Marně se Bílí Tygři snažili o skórování. Naopak od 26. minuty prohrávali po gólu Jánského, který v přesilovce tečoval střelu obránce Pavlíka od modré. V samotném závěru domácí při power-play inkasovali podruhé.

„Věděli jsme, že nám jde takřka o všechno. Bohužel jsme si s enormním tlakem v souvislosti s důležitostí zápasu neporadili," hlesl liberecký obránce Radim Šimek. „V přesilovkách jsme málo stříleli. Litvínovští nás dobře napadali, měli rychlý přístup k hráčům. A když něco prošlo směrem do jejich branky, tak nás litvínovský gólman Pavel Francouz vychytal," uznal bek, který ale ještě nepropadl skepsi. „Pořád je ve hře šest bodů. A věřím, že si udržíme aspoň teoretickou naději až do posledního kola," pravil Šimek.

Liberecký trenér Filip Pešán netajil zklamání, ale postavil se k porážce čelem: „Chtěli jsme možná až moc, z toho pramenila křeč. K uklidnění chyběl vstřelený gól, který by nás pozvedl, abychom mohli myslet na obrat ve skóre. Litvínovští ovšem demonstrovali svou herní kvalitu i týmovou pohodu. Jejich organizovaná hra nám činila potíže." Bílí Tygři ztratili nejen tři body, ale i zraněného Michala Bulíře. „ Co vím, tak prognóza je taková, že má zlomeninu jařmového oblouku. Šrámy si odnesli i ostatní hráči, ale těžko specifikovat," pokrčil rameny kouč.

O druhém místě jsme ani nesnili, přiznal Rulík

Litvínov si výhrou v Liberci pojistil druhé místo po základní části. „Před sezónou jsme o něčem takovém ani nesnili," přiznal spokojený trenér Radim Rulík. „Věděli jsme ale, že Liberec hraje o všechno a potřebuje tři body. Ne že bychom se báli, naopak jsme rádi, že momentálně hrajeme těžká utkání, která jsou předzvěstí play-off. Podali jsme obětavý výkon a měli jsme i štěstí. Podržel nás brankář Francouz," rekapituloval kouč. „Některé střely byly zblokované vedle branky nebo nad horní tyčku. Ale šli tomu naproti. Proto si vítězství cením i z toho pohledu, že vyhrát mohla obě mužstva a nám se to povedlo," kvitoval Rulík.

Před pátečním soubojem s pražskou Spartou mohou být Litvínovští v klidu, co se týče svého umístění v tabulce. „Druhá příčka nás nesmírně těší. Tlačili se na nás hokejisté Brna ze třetího a Sparty ze čtvrtého místa, takže jsme jim odolali. Někdo si možná myslel, že budeme mít stříbrnou pozici jasnou už po minulém kole, ale to byly příliš odvážné odhady. Faktem je, že jsme to zvládli dva zápasy před koncem, což je úspěch," dodal litvínovský trenér.

Reklama

Související témata: