Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 3:4Bruslaři rozhodli o výhře v Litvínově v první části

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kantner 0 : 1
8. Najman 0 : 2
11. Äberg 0 : 3
19. Stránský 0 : 4
34. Hlava 1 : 4
50. Zdráhal 2 : 4
58. Stránský 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v 10. kole extraligy s Mladou Boleslaví 3:4, připsali si třetí nezdar v řadě a jsou i nadále poslední. Středočeši si vypracovali rozhodující čtyřbrankový náskok již v první třetině, Verva ale dokázala zápas zdramatizovat. Třemi asistencemi v utkání se blýskl útočník Mladé Boleslavi Pavel Kousal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla inkasuje gól.

Článek

Utkání začalo tichým dvouminutovým protestem litvínovských fanoušků, kteří nejsou spokojeni s výkony hráčů v posledních zápasech. První třetina nabídla řadu šancí na obou stranách, ale přesnou mušku měli pouze Boleslavští. Ve 4. minutě utkání pohotovou střelou překonal poprvé Godlu útočník Kantner. O čtyři minuty později bylo s Vervou ještě hůře, když Boleslav využila přesilovku dorážkou Najmana.

Těsně po polovině první části Litvínov prohrával už o tři branky. V přesilové hře pět na tři Aberg trefil Šaldovy brusle a puk doputoval až za Godlova záda. Chemici si sice dokázali vypracovat několik slibných šancí, ale chyby trestala pouze Boleslav. Třetí využitá přesilová hra po přesné střele Jana Stránského znamenala čtyřgólové vedení hostů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radim Šalda z Litvínova si takhle vyšlápl na Róberta Lantošiho z Mladé Boleslavi.

Od druhé třetiny nahradil Godlu v brankovišti domácích Tomek, nová posila z Brna. Nováček v litvínovské brance se při svém debutu ve žlutočerném dresu příliš nezapotil. Hrálo se především před hostující brankou, ale Boleslav si hlídala svůj náskok.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Obrovskou šanci měli Litvínovští v polovině zápasu, ale ani po chybě Novotného nedokázali svěřenci Vladimíra Růžičky vstřelil první branku v utkání. O dvě minuty později už mohl Litvínov slavit, přesnou střelou se Hlava trefil do horní části Novotného branky.

Třetí část se nesla v podobném duchu jako druhá. Litvínov se snažil dobývat branku hostujícího celku. K vidění byla i šarvátka mezi domácím obráncem Strejčkem a hostujícím útočníkem Janem Stránským, která skončila remízou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Róbert Lantoši z Mladé Boleslavi a Josh Wesley z Litvínova.

Deset minut před koncem základní hrací doby vykřesal naději Litvínova Zdráhal, který z pravého kruhu prostřelil Novotného. Bruslaře v závěru ještě čekalo drama. Verva snížila na rozdíl jediné branky, když Šimon Stránský poslal puk pohotově za záda Novotného.

Mladá Boleslav ale v závěru přežila nápor Litvínova při hře bez brankáře a přeskočila dosud vedoucí Pardubice.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:4 (0:4, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 34. Hlava (Š. Stránský, Sukel'), 51. P. Zdráhal (Abdul), 58. Š. Stránský (Kudrna, Jaks) - 4. Kantner (P. Kousal), 8. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 11. Aberg (Lantoši, Šťastný), 19. J. Stránský (O. Najman, P. Kousal). Rozhodčí: Micka, Šindel - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Strejček (Litvínov) a J. Stránský (Ml. Boleslav) oba 5 min. Využití: 1:3. Diváci: 3197.
Litvínov: Godla (21. Tomek) - Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel, Strejček, Šalda - Abdul, Sukel', Hlava - Berka, Š. Stránský, P. Zdráhal - Straka, Gut, Kudrna - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: V. Růžička.
Mladá Boleslav: Novotný - Pýcha, Pláněk, Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich - Šmerha, Lantoši, Šťastný - Aberg, Fořt, J. Stránský - Kantner, O. Najman, P. Kousal - Lunter, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice