Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 4:5 SNBruslaři z Boleslavi venku válí, v nájezdech jim vystřelil úspěch Flynn

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Blümel 1 : 0
15. Blümel 2 : 0
26. Flynn 2 : 1
27. Poulíček 3 : 1
32. Šťastný 3 : 2
41. Blümel 4 : 2
45. Šťastný 4 : 3
59. Flynn 4 : 4
65. Flynn (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v dohrávce 9. kola extraligy v Pardubicích 5:4 po samostatných nájezdech a připsali si venku páté vítězství v řadě. V dresu Bruslařského klubu zazářil útočník Oscar Flynn, který nejdříve v 59. minutě vyrovnal na 4:4 a v desáté sérii rozstřelu svým třetí úspěšným pokusem ze čtyř rozhodl. Dynamo po osmizápasové vítězné sérii podruhé za sebou prohrálo a útočník Matěj Blümel mu pomohl premiérový hattrickem v nejvyšší soutěži jen k bodu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Pardubic Pavel Kantor a Pavel Kousal z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Nástup do utkání se lépe povedl Pardubicím, které se dostaly do vedení již v sedmé minutě při hře čtyř proti čtyřem. Blümel ujel v páru s Mandátem a místo přihrávky zvolil střelu, jím vyslaný kotouč zamířil přesně nad lapačku brankáře Růžičky. Pavel Kousal na opačné straně mohl odpovědět, jeho teč Najmanova pasu minula na cíl, poté se do samostatného úniku dostal Robert Kousal, ten ale nepřelstil gólmana hostí.

Dynamo získalo dvoubrankový náskok po další povedené akci reprezentanta Blümela: dvacetiletý útočník využil vlažného střídání Středočechů a po Paulovičově nahrávce se trefil přesně na Růžičkovu lapačku. Domácí se snažili být aktivní směrem dopředu, v 17. minutě ujel všem Svačina, ale puk mezi betony brankáře Bruslařů neprocpal.

Východočechům se dařilo unikat do rychlých přečíslení, ve 23. minutě ujeli Svačina s Kusým proti jedinému obránci soupeře, ale neuspěli. A tak udeřila Mladá Boleslav: Bičevskisovu střelu od modré čáry jemně tečoval Pavel Kousal a snížil ztrátu hostí. Dynamo ale o 97 sekund později opět vedlo o dvě branky, Paulovič vyslal do úniku Poulíčka a ten - ač byl tísněn - dokázal překonat Růžičku.

Mladé Boleslavi se v Pardubicích dařilo umně tečovat kotouče letící na branku Dynama. Ve 31. minutě se to povedlo Šťastnému po Šidlíkově nahození a Bruslaři ztráceli už jen gól. Snižující trefa vlila hostům krev do žil, Kantor byl v jednom kole, Strnad po rychlé kombinaci střílel do poloprázdné branky, ale minul. Domácí kouč Král zareagoval na nepovedenou pasáž oddechovým časem a nápor hostí tím otupil.

Hned na začátku třetí části hry dokonal Blümel svůj první hattrick v extralize. Paulovičovu přesilovkovou střelu vyrazil Růžička právě k pardubickému mladíkovi a ten puk spěšně poslal do sítě. Hostující střídačka reklamovala postavení v brankovišti, trenérská výzva jí ale nevyšla. Jenže Středočeši záhy opět snížili, když využili početní výhodu, Ševcovu střelu za Kantora dorazil Šťastný.

Ve 47. minutě se do velké šance dostal Paulovič, v tísni ale neuspěl a své konto tří asistencí o gól nerozšířil. Mladá Boleslav mohla srovnat krok v početní výhodě, neuspěla však. Těsně po jejím skončení zajímavou střelou Kantora protáhl jeho bývalý spoluhráč Claireaux. V 50. minutě zaútočil na hattrick Šťastný, těsně před pardubickým brankovištěm ale v rychlém zakončení minul.

Bruslaři pak sice nepotrestali Válovo podrážení, ale i tak se dočkali vyrovnání. Pomohl jim poněkud kurióznější moment, kdy se brankář Kantor mylně domníval, že Flynn nahodí puk po mantinelu a předem pro něj vyjel, místo toho jej mladoboleslavský útočník překvapil a poslal kotouč napřímo do poloodkryté branky.

Pardubice měly možnost rozhodnout v prodloužení poté, co Pavel Kousal v rohu útočného pásma sevřel puk rukou a obdržel dvouminutový trest. Největší šanci v přesilovce měl Poulíček, ale nedokázal překonat Růžičku po Romanově stříleném pasu. Ve druhé polovině nastavení Mladá Boleslav zatlačila Dynamo do jeho obrany, po gólu volala Hrbasova střela v poslední minutě, ale těsně minula cíl.

Samostatné nájezdy dlouho nemohly odhalit vítěze, po devíti sériích byl jejich stav nerozhodný 3:3, v té desáté Flynn prostřelil Kantora mezi betony, na pardubické straně neuspěl Machala.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 4:5 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Blümel (Mandát, J. Mikuš), 15. Blümel (Paulovič), 27. Poulíček (Paulovič), 41. Blümel (Paulovič, Nakládal) - 25. P. Kousal (Bičevskis), 31. D. Šťastný (Šidlík, Cienciala), 45. D. Šťastný (Ševc), 59. Flynn (Ševc, D. Šťastný), rozhodující sam. nájezdech Flynn. Rozhodčí: Pražák, Úlehla - Rampír, Špringl. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - Svačina, O. Roman, Kusý - Matýs, O. Rohlík, O. Machala. Trenér: R. Král.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Šidlík, Fillmann - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Luntner - Alderson, Claireaux, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenér: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: