Hlavní obsah

Buchtele po 11 letech končí ve Spartě. Posílit má Boleslav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V hokejové Spartě končí po jedenácti sezonách útočník Jan Buchtele. Třiatřicetiletému hráči vypršela smlouvu a v příštím ročníku už dres pražského klubu neoblékne. Sparta to uvedla na svém webu. Buchtele by měl v příští sezoně nastupovat za Mladou Boleslav.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta 0:1 (6. Buchtele)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Buchtele přišel do Sparty v roce 2013 z Pardubic a odehrál za ni přes 500 extraligových zápasů. Mrzí ho, že s pražským klubem ani jednou nezískal titul.

„Vytvořil jsem si tady domov. Je mi líto, že jsem nedokázal ani jednou udělat zlatou tečku. Sparta by si titul zasloužila a doufám, že ho brzy získá,“ řekl Buchtele, který vyhrál v letech 2010 a 2012 extraligu s Pardubicemi. Se Spartou získal dvakrát stříbro a čtyřikrát bronz včetně této sezony, v níž Pražané prohráli v semifinále play off s Třincem, i když vedli 3:0 na zápasy.

Po vítězné trefě třineckého Romana ve čtvrtém prodloužení rozhodujícího sedmého zápasu opouštěl led se slzami v očích. „Padlo to na mě. Byl jsem zlomenej a prázdnej, protože jsem udělal pro úspěch maximum a strašně jsem to chtěl urvat. Hned mi naskočilo, že je definitivní konec. Nikomu bych to nepřál, není to dobrý pocit. Jsem pořád rozhozenej a zlomenej, ale život jde dál a říká se, že čas všechno srovná,“ prohlásil Buchtele.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.