Hlavní obsah

Buchtu jsem před kabinou škrtil, přiznal srdcař Sparty, který teď poprvé nastoupil proti ní

Posledních jedenáct let strávil ve Spartě, za kterou by dýchal. Minulý týden ale Pražané uvolnili třicetiletého hokejového útočníka Miroslava Formana na hostování do konce ledna do Českých Budějovic. A už druhý zápas v dresu Jihočechů přinesl Formanův návrat na Spartu. Poprvé v kariéře jako její soupeř. Znovu dokázal za Motor bodovat, tentokrát si připsal asistenci, alespoň na bod to však Jihočechům opět nestačilo, když v libeňské O2 areně padli 1:2.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miroslav Forman z Českých Budějovic uniká sparťanovi Lukáši Pechovi.

Článek
Fotogalerie

Musel to pro vás být zvláštní zápas, že?

Ze začátku jsem si to moc nepřipouštěl a na zápas i na kluky jsem se těšil. Když jsem vlezl na led, trošičku zvláštní to bylo, ale střídačku jsem si nespletl (směje se). Jen škoda, že jsme nedokázali bodovat.

Nebylo divné vidět na ledě rudé dresy a zvyknout si, že jsou ty soupeřovy?

Samozřejmě to zvláštní bylo, vždyť jsem na Spartě jedenáctou sezonu a všechny kluky tam dokonale znám.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Miroslav Forman z Českých Budějovic, David Dvořáček ze Sparty a Matouš Venkrbec z Českých Budějovic.

Nezvažoval jste před utkáním, že byste proti Spartě nehrál, když se do ní budete za měsíc a půl vracet?

Když jsem odcházel, mluvil jsem s Jardou Hlinkou (sportovní manažer Sparty) a na tuhle situaci (vzájemný zápas) jsem se ho ptal. Říkal, že mě do Budějovic pouští proto, abych hrál. Ne aby mě nechávali sedět. Každý zápas je pro mě dobrý, takže jsem vůbec neuvažoval nad tím, že bych nenastoupil.

Vypisoval jste před zápasem prémie pro případ, kdyby se vám na Spartě podařilo uspět?

Vypsal jsem patnáct set za bod. Bohužel nic platit nebudu, když jsme prohráli.

Se sparťanskými hráči jste se hecoval?

Lehké popichování bylo, Buchtu (Jana Buchteleho) jsem před kabinou škrtil. Prostě taková ta klasika, kterou má každý, když někde dlouho hrál.

Reakce Jana Buchteleho (v zápase 1+1)
Formič mě chtěl vystrašit, asi abych trošku polevil. To se mu ale úplně nepovedlo. Všechno to samozřejmě bylo takové správné hecování před zápasem.

Do statistik jste se sice zapsal asistencí na Plášilův gól, nevyčítáte si ale, že jste sám neskóroval? Šance jste na to ve druhé a třetí třetině měl...

Hlavně ta ve druhé třetině mě mrzí hodně, protože to klidně mohl být zlomový moment zápasu. Mohli jsme jít do vedení, místo toho jsme ale o dvě minuty později prohrávali 0:2.

Jak vůbec své hostování v Motoru vnímáte?

To je hokejový život. Být 11 sezon v jednom týmu je taková výjimka. Zvlášť na Spartě, kde je složitější vydržet. (V létě) jsem byl zraněný, pak jsem nedostával tolik času na ledě a nemohl jsem se do toho dostat. Výkonnost nebyla taková, jakou by s představovali trenéři i já sám. Angažmá v Budějovicích mi může pomoct.

Reklama