Hlavní obsah

Čarující Lukeš zničil Spartu. Kontaktní gól nás polil živou vodou a v bráně jsme měli zeď, uznal hradecký kouč

Praha

Ani dvougólové vedení ještě v závěru druhé třetiny nestačilo pražské Spartě k výhře nad Mountfieldem, v jehož brance čaroval Štěpán Lukeš. Předvedl 45 úspěšných zákroků, navíc při nájezdech vychytal nejproduktivnější domácí hokejisty Thorella, Chlapíka i Řepíka.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Hradce Králové Štěpán Lukeš chytá puk při samostatných nájezdech.

Článek

Po pátečním čistém kontu proti Mladé Boleslavi byl Lukeš strůjcem i dalšího hradeckého vítězství. V Praze sice kapituloval už po 30 vteřinách a znovu v momentě, kdy se za faul kolenem vyloučený Orsava zapojoval do hry. Jenže tím byl gólový účet domácích vyčerpán. „Herní plán se nám zhroutil obdrženým gólem hned při prvním střídání a musíme děkovat hlavně Štěpánovi, že nám dal šanci na bodový zisk," chválil kouč Tomáš Martinec brankáře.

Michal Řepík proti němu neuspěl v 55. minutě z trestného střílení, zuby si na něm vylámali i další sparťané. „Tváří v tvář Lukešovi jsme se utrápili v koncovce. Měli jsme šance, ale nedali nic. Hradec od půlky zápasu hrál vabank a vyšlo mu to, protože jsme zbytečně ztráceli puky," mrzelo sparťanského kapitána. Pro hosty bylo klíčové, že 27 vteřin před koncem druhé části Kevin Klima svou premiérovou trefou v sezoně obstaral kontaktní gól. „Tohle nás polilo živou vodou a v bráně jsme měli zeď," usmál se Martinec.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Adam Polášek ze Sparty leží před brankářem Hradce Králové Štěpánem Lukešem.

„Po děsné první třetině jsme si v kabině řekli pár ostřejších slov a malými krůčky se dostali zpátky do zápasu. V brance si musím věřit na každou situaci, ale nájezdy mi poslední dobou fakt jdou," těšilo Lukeše, jemuž cenu pro nejlepšího hráče utkání předala olympijská šampionka Ester Ledecká.

Hradec získal sparťanský skalp poprvé od února 2020. Při zranění reprezentačních beků Moravčíka i Němečka si extraligový debut za pražský celek prožil 17letý bulharský obránce Nino Tomov. „V Česku hraju od osmé třídy, tohle byl pro mě obrovský zážitek," mínil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín