Hlavní obsah

Č. Budějovice - Karlovy Vary 4:5České Budějovice podlehly Karlovým Varům a dál čekají na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Vondráček 0 : 1
18. Karabáček 1 : 1
19. Černoch 1 : 2
26. Novák 2 : 2
30. Christov 3 : 2
45. Flek 3 : 3
49. Beránek 4 : 3
55. Lauko 4 : 4
56. Koblasa 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v dohrávce 4. kola extraligy doma Karlovým Varům 4:5 a ani v šestém utkání v sezoně nedosáhli na první vítězství. Motor sice dvakrát vedl, ale o konečný obrat se postarali během 80 sekund v 55. a 56. minutě Jakub Lauko s Petrem Koblasou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost hokejistů Karlových Varů z gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Domácí nastoupili při restartu soutěže po pauze kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru bez zraněných útočníků Holce, Venkrbce a Gilberta. Hostům chyběla zámořská posila David Kaše, zato další akvizice z NHL Lauko byl na ledě pořádně vidět.

Otevřít skóre mohl v páté minutě karlovarský Koblasa, jenž naskočil z trestné lavice a ujížděl sám na Čiliaka, ten však zneškodnil útočníkův blafák levým betonem. Gólem zaváněla také Laukova střela ve 14. minutě, ale teprve o minutu později se přesně trefil z levého kruhu Vondráček. Nápřahem z voleje na pravém kruhu vyrovnal v přesilovce Karabáček. Hosté si vzali vedení zpět při následující početní výhodě zásluhou Černocha.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Martin Novák z Českých Budějovic, Jiří Černoch a Petr Koblasa z Karlových Varů.

Nástup do druhé části patřil aktivnějším hostům, jenže potom si brankář Novotný nepohlídal prostor u levé tyčky a Martin Novák zblízka vyrovnal. Obrat dokonal v polovině základní hrací doby Christov, jenž nabruslil k pravému kruhu a švihem přes obránce překonal Novotného.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Karlových Varů Jan Bednář nastupuje do zápasu pro

Ten vzápětí přepustil místo v brankovišti Bednářovi. Západočechy mohl vrátit do zápasu Vondráček, jeho sólo v oslabení však zastavil Čiliak. V početní převaze na konci druhé části trefil břevno českobudějovický Michnáč.

V úvodu třetí části ukázal své kvality Lauko, jenž vybruslil z levého rohu a nádherným pasem našel u pravé tyčky nikým nehlídaného Fleka. Proti jeho pohotovému sklepnutí nestačil Čiliak zareagovat. Nerozhodný stav trval necelé čtyři minuty. Junior Martin Beránek si počkal na levé straně a zkušeně poslal kotouč do odkryté části branky.

Jenže po Plášilově chybě na útočné modré čáře se rozjel po levém křídle Lauko a z kruhu prostřelil Čiliaka. Přesně za minutu se prosadil Koblasa a domácí už nevyrovnali ani v power play.

Dohrávka 4. kola hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:5 (1:2, 2:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 18. Karabáček (D. Voženílek), 26. Martin Novák (R. Přikryl, M. Beránek), 30. Christov (Prokeš), 49. M. Beránek (Martin Novák, Plášil) - 15. Vondráček (Hladonik), 19. Černoch (Lauko, Šenkeřík), 45. Flek (Lauko, Plutnar), 55. Lauko (T. Mikúš), 56. Koblasa (Kohout). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Pýcha, Vydarený, Allen, Slováček, J. Suchánek - M. Beránek, R. Přikryl, Martin Novák - Jonák, Prokeš, Christov - Z. Doležal, Indrák - Michnáč, A. Raška, D. Voženílek. Trenér: Prospal.
Karlovy Vary: F. Novotný (30. J. Bednář) - M. Rohan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, Hladonik, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: