Hlavní obsah

Chomutovský Rutta: Postup je na dosah, ale euforii necítíme

Chomutov

Pilířem obranných řad chomutovských Pirátů je také v předkole extraligového play off hokejový obránce Jan Rutta. V sezóně si už vyzkoušel i reprezentační dres, pak chyběl v extralize nějaký čas kvůli zranění, ale už je v plné síle a vyhlíží třetí duel série s Kometou Brno na jejím ledě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský obránce Jan Rutta (vlevo) na archivním snímku v souboji s Martinem Cibákem ze Zlína.

Článek

Co rozhodlo o tom, že v soubojích s brněnským týmem jste doma dvakrát vyhráli a za stavu 2:0 na zápasy už máte mečbol?

V prvním utkání jsme museli otáčet nepříznivý vývoj, ve druhém jsme šli do vedení, přidali i druhý gól a nepustili soupeře do vyložených šancí. A pokud se dostali před naši branku, snažili jsme se jejich střely zblokovat, nebo je pochytal Robert Kristan. Defenziva nám zatím vychází.

Přitom vám chyběli zranění obránci Jánošík a Dlapa.

Absence kluků nás mrzí. Ale myslím, že máme dost beků a ti z nás, co hrajeme, dáváme do toho všechno. Funguje i souhra s brankářem, který na nás mluví a hraje i dobře s holí. Nechci to však zakřiknout.

V základní části jste v Brně dvakrát prohráli. Jaké si z toho chcete vzít ponaučení?

Ale vzpomínám si, že oba zápasy jsme odehráli slušně. Teď budeme chtít vycházet z toho, co jsme předvedli doma, abychom donutili soupeře k chybám, důsledně jej napadali. Ale potřebujeme zlepšit přesilovky. Euforii, že jsme blízko postupu do čtvrtfinále, nepociťujeme.

Můžete si takříkajíc dovolit dvakrát prohrát, než by došlo na rozhodující pátý zápas v Chomutově.

Takové varianty si nepřipouštíme. Jedeme tam s odhodláním, že urveme už ten čtvrteční zápas, abychom nemuseli v Brně ani nocovat.

Kometě půjde v podstatě o všechno.

Mají sezónu na hraně a určitě do toho půjdou naplno.

Reklama

Související témata: