Hlavní obsah

Chystá se unikátní akce! Extraliga i první liga se odehraje ve Špindlu, představí se i Jágr

Praha

V uplynulém ročníku zažila česká hokejová extraliga zápas pod širým nebem v Drážďanech, kde na souboj Sparty s Litvínovem dorazilo přes 32 tisíc fanoušků, což je divácký rekord tuzemské nejvyšší soutěže. A zdá se, že i v nadcházející sezoně se čeští hokejoví příznivci dočkají klání pod otevřeným nebem. A navíc by nemělo zůstat jen u jednoho...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel a útočník kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Článek

Podle magazínu Forbes, který s informací přišel na svých internetových stránkách, by se na začátku prosince měly ve Špindlerově Mlýně na provizorně vybudovaném kluzišti přímo pod sjezdovkou ve Svatém Petru uskutečnit hned dva zápasy.

Jeden extraligový; zřejmě mezi pražskou Spartou a Hradcem Králové; druhý prvoligový mezi Rytíři Kladno a Vrchlabím, které je nováčkem druhé nejvyšší soutěže a bude fungovat jako partnerský klub extraligových Pardubic.

„O této akci vím, už loni bylo oznámeno, že se něco takového může připravovat. Technické specifikace jsme si řekli už zhruba před tři čtvrtě rokem a je vidět, že teď to někam mimo nás pokročilo," řekl Sport.cz ředitel extraligy Josef Řezníček.

Pořadatelem akce má být eventová a marketingová agentura Eniva, která na svém webu mezi svými klienty uvádí i kladenské Rytíře. „Vím, že organizátorem celé dvojakce nebo eventu by mělo být Kladno," potvrdil Řezníček, že Rytíři v čele se svým hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem budou do organizování události zapojeni.

„Oficiálně to zatím potvrdit nemůžu, protože v systému extraligy ještě nevidím žádnou změnu dějiště utkání mezi Spartou a Hradcem Králové. Ještě je na to čas," doplnil šéf tuzemské nejvyšší soutěže.

Detaily dohody mezi Jágrem a Enivou nechce ani jedna strana zatím komentovat, zástupci agentury mají v druhé polovině července uspořádat k projektu tiskovou konferenci. Podle Forbesu se v těchto dnech řeší, jestli by v rámci akce ve Špindlerově Mlýně nešlo uspořádat více hokejových duelů.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín