Hlavní obsah

Co když přijde druhá vlna pandemie a soutěž se nedohraje? Litvínov nesestupovou extraligu vítá

Praha

Zatímco Sparta prostřednictvím své generální manažerky Barbory Snopkové Haberové vyjádřila nelibost, že příští ročník hokejové extraligy bude nesestupový, třeba Vítkovice nebo Hradec Králové rozhodnutí výkonného výboru svazu potěšilo. Stejný názor jako Mountfield a Ostravané nyní vyjádřil i Litvínov.

Foto: HC Verva Litvínov

Nový trenér Litvínova Vladimír Országh.

Článek

„Rozhodnutí výkonného výboru Českého hokeje respektujeme a souhlasíme s ním. Nedovedu si představit situaci, kdyby přišla druhá vlna pandemie covid-19, soutěž se přerušila a nedohrála, nebo kdyby pandemie postihla jeden či dva regiony. Kdo by tedy sestoupil?" uvedl generální ředitel Litvínova Pavel Hynek pro oficiální web klubu.

Za hlavní důvod přistoupení k nesestupové extralize pro nadcházející sezony označil šéf Českého hokeje Tomáš Král ekonomickou ochranu klubů v období koronaviru.

Důvody jsou ekonomické, ideální sportovní představa to není, říká k hernímu systému extraligy Tomáš KrálVideo: Sport.cz

„Je to logický krok i vzhledem k současné ekonomické situaci, kdy ještě neznáme dopady na celou společnost," souhlasí Hynek s Královým vysvětlením.

S názory některých odborníků, že se tímto rozhodnutím vytratí z extraligy náboj a některé týmy nebudou mít o co hrát, v Litvínově nesouhlasí.

„Nemyslím si to, každý chce vyhrávat, každý se chce dostat do play off, kde hráči hrají o prestiž, budoucí kontrakty, ale i o prémie. Nesestupovost pro budoucí ročník je logické vyústění celé situace. Pro nás se nic nemění, jestli je soutěž sestupová nebo nesestupová. Chceme hrát výše, než to bylo v minulých sezonách," říká nový hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

Reklama

Související témata: