Hlavní obsah

Další trenérská rošáda. Ve Varech skončil Stavjaňa, šanci dostává Baďouček

Další trenérská změna u hokejového týmu, který bojuje o play-off v extralize. V sobotu u Litvínova skončil Robert Reichel, dnes se poroučel z Karlových Varů Antonín Stavjaňa. Důvod je jednoduchý. Nejsou výsledky. Tým ze západu Čech je momentálně na devátém místě a bojuje o předkolo vyřazovacích bojů.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Antonín Stavjaňa u hokejistů Karlových Varů jako hlavní kouč skončil.

Článek

„Důvodem odvolání jsou neuspokojivé výsledky týmu zejména v domácím prostředí a celkové postavení týmu v tabulce. Máme pouze o bod více než loni touto dobou a nacházíme se na absolutním rozhraní postupu či nepostupu do play-off. Musíme udělat maximum pro to, aby sezóna neskončila neúspěchem, což by neúčast mužstva ve vyřazovacích bojích jednoznačně byla,“ informuje na stránkách klubu generální manažer Miroslav Vaněk.

Karlovy Vary doma v probíhajícím ročníku extraligy devětkrát vyhrály a třináctkrát prohrály. Celkově v tabulce mají na desátou Plzeň náskok dvou bodů a na jedenáctý Litvínov body tři. Tedy složité období má před sebou Václav Baďouček, který byl doposud u mužstva asistentem trenéra.

Víkendová obměna v Litvínově zabrala, domácí porazili Plzeň s novým koučem Vladimírem Kýsohem. Stejný plán mají i Vary, které v pátek zajíždí na Kladno.

Karlovy Vary jsou v této sezóně šestým týmem, který měnil trenéra. Nejprve na konci října skončil ve Spartě Miloš Holaň, který obratem převzal uvolněné místo v Mladé Boleslavi, kde skončil Jan Tlačil. Do Sparty naopak přišel Miloslav Hořava. Na začátku listopadu nahradil Petr Tatíček v Kladně Otakara Vejvodu staršího. V lednu letošního roku pak v Brně rezignoval Vladimír Jeřábek, na jehož místo se posunul dosavadní asistent Ladislav Lubina. O víkendu nastala změna v Litvínově - Kýhos za Reichela.

Možné stěhování Varů je odloženo do 15. února 

Změna nastala i ohledně možného stěhování klubu do Sokolova. Plánované zasedání zastupitelstva města Karlovy Vary spojené se schvalováním městského rozpočtu bylo odloženo na 15. února. Doposud tedy nebylo rozhodnuto ani o výši podpory pro HC Energie Karlovy Vary. Klub proto do tohoto data zůstává v KV Areně.

V pondělních podvečerních hodinách proběhlo jednání majitele klubu Karla Holoubka se zástupci zastupitelů města Karlovy Vary. „Bylo dohodnuto, že obě strany využijí čas vzniklý přesunem zasedání zastupitelstva k dalšímu jednání a pokusí se najít variantu řešení přijatelnou pro obě strany. Obě strany zároveň potvrdily zájem na tom, aby lední hokej v Karlových Varech zůstal,“ dodal Vaněk.

Reklama

Související témata: