Hlavní obsah

Děkuji a nashle... pár vět, za které vyfasoval Třinec pokutu 20 tisíc

Praha

Tohle byly hodně drahé věty. Dostalo se jim ocenění 20 tisíc korun. Po pondělní porážce Třince 1:2 v Chomutově ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy se trenér hostujícího týmu Vladimír Kýhos a útočník Rostislav Marosz dopustili podle ředitele soutěže Josefa Řezníčka porušení pravidel. O co přesně šlo? Řekli pár vět ve špatný čas.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Třinecký trenér Vladimír Kýhos.

Článek

„Já nic hodnotit nebudu, protože bych se nedoplatil. Po tom závěru, po tom, co se tady událo. Ať si každý udělá obrázek sám. Díky a nashle," pronesl Kýhos. „Bohužel dneska rozhodly trochu jiné faktory. Každý ať si to vezme, jak chce," reagoval zase Marosz.

V den zápasu není podle pravidel ELH povolena reakce směrem k rozhodčím, což se podle Řezníčka nyní stalo. Z tohoto důvodu uložil třineckému klubu za výrok trenéra Kýhose finanční pokutu ve výši 10 tisíc korun a za výrok hráče Marosze stejnou částku.

„Z citací, uvedených ve sdělovacích prostředcích je zřejmé, že trenér i hráč si byli vědomi, že jejich výroky se k hodnocení výkonu rozhodčích vztahují a budou tak vnímána, což se – vzhledem k případné finanční pokutě – pokusili obejít tím, že hodnocení formulovali jako nepřímá," stojí v odůvodnění.

5 tisíc pokuty odpuštěno

Třinecký klub nadzvedly především dva okamžiky. V 67. minutě nejprve rozhodčí neuznali gól hostujícího Rákose kvůli postavení jeho spoluhráče Petružálka v brankovišti Chomutova. Od 77. minuty sice hrál Třinec přesilovku, ta ale po podražení Hrabala skončila a následně šli hosté po dalším podražení Marosze do tří a domácí v 80. minutě rozhodli zápas a ujali vedení v sérii 3:1 na zápasy.

Řezníček zároveň zrušil pokutu ve výši 5 tisíc korun třineckému klubu za neúčast hlavního trenéra Vladimíra Kýhose na tiskové konferenci po utkání s Chomutovem, které se hrálo 15. března.

Řezníček vzal v potaz, že v rozhodnutí nezohlednil předchozí komunikaci s vedoucím mužstva Jaroslavem Kamešem, vedenou v tom smyslu, že tiskových konferencí se bude zúčastňovat René Mucha, vedený jako hlavní trenér v zápisech o utkání.

Reklama

Související témata: