Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 4:3Derby ovládlo Dynamo, drama uťal v závěru Camara

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Cingel 0 : 1
6. Růžička 0 : 2
12. Kosticyn 1 : 2
18. T. Zohorna 2 : 2
28. Blain 2 : 3
43. Ďaloga 3 : 3
59. Camara 4 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Třikrát prohrávali, přesto ve středeční extraligové bitvě nakonec rivala skolili. Hokejisté Pardubic udolali ve třetím východočeském derby sezony hradecký Mountfield HK 4:3, když rozhodující gól vstřelil v 59. minutě Anthony Camara. Dynamo tak uspělo v pátém z posledních šesti zápasů, naopak parta trenéra Růžičky padla po předchozích třech výhrách a na čtvrtý Liberec dál ztrácí v tabulce bod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Tomáš Zohorna z Pardubic, Marek Zachar a brankář Marek Mazanec z Hradce Králové

Článek

Hradec začal derby na jedničku. Šalda po necelých pěti minutách vypálil od modré, Barulin kotouč nezkrotil, před brankovištěm dobře pracující Lev vybojoval puk pro osamoceného Cingela a ten ho bez potíží zasunul do odkryté branky. Uběhlo navíc jen 140 sekund a náskok hostů byl ještě výraznější. Za nebezpečnou hru vysokou holí odešel na trestnou lavici Zdráhal a po pouhých šesti vteřinách ji zase opouštěl, když Růžičkovo nahození od modré zapadlo do sítě.

Jenže Dynamo, do jehož sestavy se vrátil reprezentační útočník Blümel, smazalo dvougólový deficit ještě v úvodní periodě. Proti střele Camary z mezikruží vytáhl lapačku Mazanec, vzápětí ale Kosticyn v početní výhodě dělovkou z první nasměroval kotouč pod horní tyč a slavil premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži. V polovině osmnácté minuty došlo k poškození plexiskla a třetina se dohrávala až po patnáctiminutové pauze. Pardubickým pak po návratu z kabiny stačilo pouze sedm sekund, aby v utkání srovnali krok. Mikuš našel mezi kruhy Zohornu, který bez přípravy překonal Mazance.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Michael Gaspar z Mountfieldu HK a Ondřej Roman z Pardubic.

Vyrovnaný duel pokračoval i v prostřední části hry a Hradec si získal vedení zpět. Nejprve se krásně prosmýkl před branku Zachar, jenže bekhendem nezacílil podle představ. Pak ale přenechal Kevin Klíma puk Blainovi a skóre se měnilo. Odpověď měl na holi Zohorna. Elegantně se prokličkoval před Mazance, po bekhendovém blafáku ovšem nezvedl kotouč a hradecký gólman betonem zasáhl.

Pardubičtí se vytouženého třetího zásahu dočkali až zkraje třetí třetiny. Ďaloga obdržel puk od Romana, z pravého kruhu nic nevymýšlel a zamířil krásně pod víko. Domácí prahli po obratu. Dvakrát to zkoušel Paulovič, jenže na Mazance nevyzrál. Tři minuty před koncem pak podržel Dynamo brankář Barulin, když secvakl betony proti střele Perreta zblízka.

Francouzský útočník nedal a přišel trest. Dvě minuty a dvě sekundy před koncem třetí třetiny totiž vyfasoval dvouminutový trest Cingel a Pardubicím se naskytla obrovská příležitost rozhodnout. Zohorna našel Camaru a nejproduktivnější hráč Dynama v čase 58:37 povedenou střelou dokonal obrat. Pardubičtí zdolali soupeře poprvé v probíhajícím ročníku.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. A. Kosticyn (J. Mikuš, R. Kousal), 18. T. Zohorna (J. Mikuš), 43. Ďaloga (O. Roman, A. Kosticyn), 59. Camara (T. Zohorna, R. Kousal) - 5. Cingel (Lev, Šalda), 6. V. Růžička ml. (Koukal), 28. Blain (Kevin Klíma, Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 3:4, navíc T. Zeman (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.
Pardubice: Barulin - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Hrádek - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Tybor, O. Roman, A. Kosticyn - Kusý, T. Zeman, Horký. Trenér: R. Král.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar, Váchal - Jergl, Koukal, Perret - Zachar, V. Růžička ml., Sklenář - Smoleňák, Cingel, Lev - Poppel, Kevin Klíma, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama