Hlavní obsah

Divočinu urvala pro sebe Boleslav. Jelínek se cítil jako maratónec a mluvil o hysterickém výkonu

Mladá Boelslav

Nejdivočejší zápas extraligové sezóny nabídl přímý souboj o druhou příčku. Plzeňští hokejisté prohrávali v Mladé Boleslavi po první třetině 0:4 a ještě ve 28. minutě 2:6, přesto nakonec urvali bod a udrželi se v tabulce o skóre před svým pátečním soupeřem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec vítězného gólu Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi a plzeňský brankář Patrik Polívka.

Článek

„Přišlo mi to jako hysterický výkon z obou stran, trenér se po něm cítí jako po maratónu," hodnotil asistent domácího kouče Marian Jelínek výhru 7:6 po nájezdech. „Byla to na střídačce fuška, po první třetině jsme hodně museli zvyšovat hlas," doplnil ho plzeňský kouč Michal Straka.

Škodovce ale nakonec nevyšel obrat, jaký před dvěma lety předvedl Hradec na libereckém ledě, kde vyhrál 7:6 v prodloužení. Přitom mohla úplně otočit skóre a urvat plný počet, za stavu 6:6 ale kanonýr Kubalík v 51. minutě neproměnil trestné střílení.

„Při tom průběhu, kdy to bylo po první třetině 0:4 a vlastně jsme neexistovali na ledě, tak je bod pro nás zlatý. Od půlky utkání jsme to hodně zlepšili, udrželi se daleko víc na puku a mohli jsme to obrátit úplně, jenže nájezdy jsou loterie a v ní už štěstěna stála jinde," vykládal třicetiletý plzeňský obránce Lukáš Pulpán, jenž se poprvé v kariéře trefil dvakrát během jednoho utkání. Uspěl i v rozstřelu, po něm se však neprosadili Kracík a Hossa.

Trončinský hovořil o kolapsu

Domácí měli dva úspěšné exekutory, po reprezentační pauze v parádní formě hrající Jarůšek (s devíti góly už nejlepší střelec klubu) i Žejdl propasíroval puk za záda střídajícího Polívky. Boleslavští tak sice vyhráli desáté z dvanácti utkání na vlastním ledě, kde v sezóně ještě nikdy nevyšli naprázdno, tentokrát je to pro ně ale přece jen ztráta bodu. „Vést takhle o čtyři góly a nemít z toho plný počet bodů, to je asi kolaps," připouštěl obránce Marek Trončinský, jenž si při skvělém úvodu domácích připsal gól, na nějž čekal v boleslavském dresu od ledna.

První třetinu si dělala Boleslav vyloženě, co chtěla. Jasnou převahu dokládal i poměr střel 17:3. Když pak ve druhém dějství během 66 sekund padly tři branky, z toho dvě do plzeňské sítě, byli hosté bez marodících opor Kratěny a Kadlece zralí na ručník.

Domácí se ale nechávali strhnout někdy do bezhlavého útočení, dělali i zbytečné fauly. Plzeň zvedla hlavu v přesilovkách a jak se každým gólem trpělivě přitahovala ve skóre, rostl neklid v řadách boleslavského týmu. „Za jasného vedení jsme zalezli a zbytečně pustili Plzeň do hry, ale kdyby mi před zápasem někdo slíbil dva body, tak bych je určitě bral," tvrdil Jelínek.

Na začátku třetí části přišla trefa Škodovky i v oslabení a to už vyrovnání viselo ve vzduchu. Taky na něj došlo o tři minuty později, veškerá herní energie pak přešla z domácích na stranu soupeře. „Oni to zkusili, už neměli co ztratit a my fakt mohli ještě prohrát. Možná jsme pustili moc emoce do hry," nechápal Trončinský.

Reklama