Hlavní obsah

Do branky jsem šel z bezpečnostních důvodů, směje se Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dal by se označit za objev letošní sezony. Brankář Lukáš Pařík přitom s hokejem začínal na jiné pozici. Tam ho ale provázela častá zranění. Rodiče po konzultaci s trenérem přišli s nečekaným řešením. Z „bezpečnostních důvodů“ přesunuli syna do brány. I na tohle vzpomínal 23letý brankář v pořadu Příklep na Sport.cz.

Do branky jsem šel z bezpečnostních důvodů, směje se PaříkVideo: Sport.cz

 
Článek

Pařík s kariérou začínal v obraně. Jenže už v minihokeji měl poměrně smůlu na zranění. Na turnaji v Mostě si zlomil klíční kost. O dva měsíce později na turnaji ve Spojených státech pro změnu ruku. „Tak se rodiče s trenérem dohodli, že to bude možná bezpečnější v bráně,“ usmívala se jednička Hradce Králové v letošním play off.

„Měl jsem pocit, že už mě v hokeji máloco překvapí, ale tohle mě zaskočilo,“ reagoval redaktor Sport.cz Martin Kézr. Tenhle přesun se přitom Paříkovi vydařil. Byl draftován do NHL a zranění se mu navíc vyhýbají. „Jen první rok v Americe jsem si natrhl vazy v koleni, ale jinak nic jiného,“ přemítal gólman, jehož v roce 2019 draftoval ve třetím kole tým Los Angeles Kings.

Příklep s Lukášem PaříkemVideo: Sport.cz

Nejhrůznější moment si Pařík prožil mimo led. V listopadu 2022 měl dopravní nehodu, jeho vůz se střetl s autem v protisměru. Naštěstí z autonehody vyšel jen s drobnými poraněními, po kterých neměl na doporučení lékařů tři měsíce chytat. „Po měsíci jsem šel jako hloupej člověk do brány. Dohnalo mě to v březnu před play off, kdy jsem měl velké bolesti,“ vzpomínal.

„Ale změnilo mi to myšlení. Nemusel jsem tu teď vůbec být. Proto jsem rád, že jsem teď v Česku a blíž rodině,“ uvědomuje si Pařík. Rodák z Neratovic letos navíc konečně prorazil do extraligy. Sezonu sice začal v prvoligových Litoměřicích, odkud si ho v době nouze vytáhl Liberec. Nakonec však své pevné místo zažil až v Hradci Králové, pro který se stal stěžejní postavou. V play off ale Mountfield vypadl v pěti zápasech s favorizovanými Pardubicemi.

Reklama