Hlavní obsah

Do Budějovic i kvůli Gulašovi. Proč se Pech nedohodl na nové smlouvě se Spartou?

Praha

Ve Spartě, v níž strávil posledních osm sezon, chtěl pokračovat. S klubem se domluvil na všech podmínkách nové smlouvy, kromě jediné. Pro Lukáše Pecha dost zásadní. Zatímco pražský klub mu nabízel pouze roční kontrakt, sedmatřicetiletý hokejový útočník požadoval dvouletý. Proto nakonec dohoda padla a jihlavský rodák podepsal tříletou smlouvu s Českými Budějovicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pech po osmi letech opustil Spartu a zamířil do Českých Budějovic.

Článek

„Taky mi volal Milan Gulaš, když měl touhu se sem vrátit. Takže zahrát si s takovým skvělým hráčem, navíc se tu rýsuje skvělé mužstvo, proto jsem si vybral Budějovice," říká Pech v rozhovoru pro klubové stránky Motoru, že osoba Milana Gulaše, jenž se do mateřských Českých Budějovic vrací po dlouhých devíti letech, hrála při jeho rozhodování jednu z důležitých rolí.

Sám Gulaš přiznal, že o Pechův příchod do kádru Jihočechů hodně stál. „Samozřejmě je to hezké. Milan je skvělý hráč a já doufám, že to bude klapat. Nikdo neříká, že spolu musíme hrát v jedné lajně, ale budeme spolu v týmu. Doufám, že budeme silní a že se tým poskládá tak dobře, že budeme hrát nahoře a budeme my i fanoušci spokojeni a že budou chodit," přeje si extraligový mistr z roku 2009 s Karlovými Vary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pech.

Přestože měl Pech i jiné nabídky z extraligy, nakonec kývl Českým Budějovicím. „Očekává se ode mě, že budu jeden z lídrů a že budeme táhnout Motor na vrchní příčky," uvědomuje si, že v klubu od něho hodně očekávají.

Stále v něm přetrvává zklamání z poslední sezony, kdy Sparta coby nejvyšší favorit na titul vypadla v semifinále v sedmém zápase s Libercem.

„Měli jsme dobrou základní část, ale bohužel jsme se (v play off) nepotkali s formou. Měli jsme jednu lajnu, která dávala góly a zbytek jsme se vezli. Na play off musíte mít všechny čtyři lajny vyrovnané, mít vyladěnou formu, a to nevyšlo. Mrzí to hodně, v semifinále jsme z 0:3 srovnali na 3:3, ale sedmý zápas jsme už tahali do kopce," ví Pech.

Reklama

Související témata: