Hlavní obsah

Dokonalý pas od Holíka, lebedil si zlínský Bukarts. Výhru považuje za nesmírně důležitou

Zlín

V základní části Tipsport extraligy Třinec před svými fandy neporazili, vše si ale v pravý čas vynahradili. Zlínští hokejisté v pondělním prvním střetnutí předkola play off zdolali Oceláře 2:1. Přestože v nervózním duelu inkasovali jako první, dokázali skóre dvěma góly otočit ve svůj prospěch a vedou v sérii hrané na tři vítězné zápasy 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Třinci.

Článek

Vítězný gól vstřelili Berani v závěru druhé třetiny z přečíslení po vzorné spolupráci úderného útočného dua Holík - Bukarts. „Povedlo se mi vystihnout třineckou rozehrávku a řítili jsme se dva na jednoho. Věděl jsem, že Bukarts čeká na levé straně přihrávku. Poslal jsem mu puk žabičkou přes protihráčovu hokejku a on si už věděl rady," usmíval se Petr Holík.

Lotyš Roberts Bukarts se trefil bez přípravy k tyči. „Od Petra to byl dokonalý pas. Povedlo se mi puk trefit parádně, i když nebyl zrovna v klidu. Jsem šťastný za první vítězství, které je v sérii na tři vítězství nesmírně důležité, byť asi diváci moc pěkný hokej neviděli. Kéž bychom výhru zopakovali i v úterý," přál si nejlepší zlínský kanonýr v základní části Tipsport extraligy, jehož služby si klub pojistil i pro příští sezónu.

Herečtí Oscaři se už rozdávali, vtipkoval Kašík

Dalším klíčovým hráčem Zlína, jehož jméno nadšení fanoušci po utkání dlouho vyvolávali, byl Libor Kašík. Třiadvacetiletý brankář propustil ze sedmnácti střel Ocelářů pouze jedinou. „Trochu jsem si gól vyčítal, možná jsem mohl Polanského průnik vyřešit lépe. Kluci ale naštěstí dokázali odpovědět. Třinec má výborné hokejisty a spoustu peněz, ale my se je pokusíme zase předčit nadšením a bojovností. Tak jako v šesti předchozích sériích play off," tvrdil Kašík, jemuž se zdálo, že hosté v soubojích občas padali na led až příliš teatrálně. „Je to zbytečné, vždyť herečtí Oscaři se už rozdávali," vtipkoval.

V třinecké kabině tak dobrá nálada po zápase nepanovala. „Zlín byl v koncovce efektivnější. My jsme si těžko mohli myslet, že vyhrajeme s jedním gólem," smutnil obránce Josef Hrabal. Podle něj bude druhé utkání ve zlínské hale nesmírně důležité. „Kdybychom prohrávali 0:2, bylo by už s námi zle," tušil. „Musíme si před zlínskou brankou počínat mnohem agresivněji," plánoval.

Podle třineckého asistenta Reného Muchy musí jeho mužstvo vylepšit i přesilovky. „Potřebujeme zvýšit pohyb a být dravější a drzejší v útočném pásmu," připomněl.

Jak dopadne druhý zápas předkola play off mezi hokejisty Zlína a Třince?
Vyhraje Zlín
78,4 %
Zvítězí Třinec
21,6 %
Celkem hlasovalo 758 čtenářů.

Reklama

Související témata: