Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 2:3 SNDrama rozhodla až devátá série nájezdů. Bod navíc slaví Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jergl 0 : 1
8. Mikúš 1 : 1
42. Jergl 1 : 2
53. Okál 2 : 2
65. Pavlík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína podlehli v utkání 5. extraligového kola Hradci Králové 2:3 po samostatných nájezdech. Při vítězství Kladna zůstali Berani v nové sezoně jako poslední v soutěži bez výhry a propadli se na dno tabulky. Východočeši si naproti tomu po úvodní porážce 0:1 v Liberci připsali třetí úspěch za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Štěpán Fryšara ze Zlína, brankář Štěpán Lukeš z Hradce Králové, Bedřich Köhler ze Zlína a Jakub Orsava z Hradce Králové.

Článek

Hosté se prosadili už po 22 sekundách. Jergl přebruslil všechny soupeře a bekhendovým blafákem poslal puk za Kašíkova záda. Z pravého kruhu poté zakončoval Oksanen, vzdálenější tyč zlínské branky ale minul.

Berani - stejně jako v pátek proti Vítkovicím - odpověděli v přesilovce, když Kubišovu střelu dorazil do sítě Mikúš. Královéhradečtí mohli vzápětí znovu vést, Lev však Kašíka nepřekonal. Při vyloučení Karafiáta našel Lalancette Oksanena, domácí brankář jeho ránu bez přípravy chytil do lapačky. Neuspěl ani Smoleňák.

Na začátku druhé třetiny měl Lukeš zakrytý výhled, s pokusem Hamrlíka od modré čáry si přesto poradil. Mladý zlínský bek následně usedl na trestnou lavici a Kašík musel betony likvidovat střelu příklepem od Cingela.

Po pasu Mikúše před brankou nepřesně zakončoval Žižka. Na opačné straně hřiště Kašík u pravé tyče ustál akci čtvrtého hradeckého útoku. Tlak Východočechů ještě umocnila přesilovka, Lev však mířil pouze do tyče.

Domácí vstoupili do třetí části v početní převaze, ta ale skončila faulem Fořta. Při hře ve čtyřech skóroval Hradec. Druhý gól zaznamenal Jergl, jehož nahození Kašíkovi propadlo do branky. Ve velké šanci se pak ocitl Lalancette, Kašík v pádu zasáhl betonem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Hostující tým měl i nadále herní převahu, dalšími trefami ji ale nepotvrdil. Zlín v 53. minutě vyrovnal, když využil přesilovku střelou z první Okál. Velké možnosti poté zblízka neproměnili bratři Klímové, oba vychytal Kašík.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, které v deváté sérii rozhodl královéhradecký obránce Pavlík.

5. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. T. Mikúš (P. Trška, Kubiš), 53. Okál (Suhrada, Šlahař) - 1. Jergl (Smoleňák), 42. Jergl (Perret, McCormack), rozhodující sam. nájezd F. Pavlík. Rozhodčí: Pešina, Kika - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. Diváci: 2719.
Zlín: Kašík - Suhrada, Žižka, Dluhoš, P. Trška, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, T. Mikúš - Šlahař, Fryšara, Köhler - Jan Svoboda, Hejcman, Okál - P. Sedláček, Karafiát, Sebera. Trenér: R. Svoboda.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Perret - Oksanen, Lalancette, Kelly Klíma - Lamper, Pilař, Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: