Hlavní obsah

Drsňák zůstává. Hollweg má v Plzni novou smlouvu

Plzeň

Americký útočník Ryan Hollweg bude i nadále působit v extraligové Plzni. S vedením Škody dnes podepsal pětatřicetiletý tvrďák a oblíbenec fanoušků západočeského klubu nový roční kontrakt. Klub informoval o prodloužení dlouholeté spolupráce na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Ryan Hollweg

Článek

"Trenéři si přáli tady Ryana mít. Má svoje tradiční přednosti, nasazení, bojovnost, důraz, je to hokejový profesionál. Ryan byl platným hráčem po celou sezónu, jsme rádi, že je na tom dobře a že zůstává v našem týmu," uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Hollweg přišel do Plzně v roce 2012, hned v první sezóně s ní slavil titul a na západě Čech se po všech stránkách zabydlel. Za poslední sezonu odehrál 41 utkání v základní části, dal dva góly a na další dva nahrál. V 10 duelech play off pomohl vítězi základní části k bronzu dvěma trefami.

Celkem odehrál obávaný bijec v extralize včetně play off rovných 200 zápasů s bilancí 17 bodů za 11 branek a šest asistencí. V minulosti absolvoval přes dvě stovky zápasů v NHL za New York Rangers, Toronto a Arizonu.

Do nového extraligového ročníku však naskočí Hollweg nuceně o něco později, neboť za bodnutí špičkou hole brněnského beka Michala Gulašiho v pátém semifinále play off extraligy dostal dodatečně trest na tři utkání.

Reklama

Související témata: