Hlavní obsah

Duba: Nebudeme slavit jako fotbalisté

Brankář hokejistů Sparty Praha Tomáš Duba je jednou z největších opor při tažení týmu letošním play-off extraligy. Po vyřazení Liberce v semifinále si dopřál saunu, na kterou si zvykl při působení ve Finsku. Soupeře ve finálové sérii neřeší.

Článek
Fotogalerie

Jak jste prožíval poslední minutu pátého zápasu, kdy jste při power play Liberce dostali čtvrtý gól a pak čelili hrozbě vyrovnání?

Sami jsme si utkání zkomplikovali. Už jsme se asi trošku viděli ve finále. Gól od Zíba byl nejhorším okamžikem celého duelu. Pak jsem se proklínal, když jsem chytil puk dvě vteřiny před sirénou a nestačil jsem ho rozehrát. Slyšel jsem diváky, jak odpočítávají. Ale ještě se vhazovalo. Bylo to podobné, jako když jsme ve finále mistrovství světa dvacítek vedli nad Finskem a bránili jednobrankový náskok. I tehdy se to strašně vleklo.

První třetinu však Sparta prohospodařila. Proč?

Nemohli jsme se chytit. Probrala nás bouřka v kabině během první přestávky, protože do té doby jsme fakt spali.

Co bylo pro vývoj celé série rozhodující?

Vyplácela se nám disciplinovaná hra. A myslím, že jsme ukázali větší zkušenost. V celé sérii s výjimkou prvního zápasu jsme byli lepší.

Berete vítězství i jako triumf v souboji s Milanem Hniličkou, brankářem Liberce?

Vůbec ne, protože Milana jsem neporazil já, ale celé mužstvo. Pro mě je to první úspěch mezi dospělými. Postup do finále, to je prostě fantazie.

Půjdete všichni někam posedět a probrat tenhle postup do finále?

Určitě nebudeme slavit jako fotbalisté... Ale vážně. Po postupu ze čtvrtfinále jsem se chvíli zdržel s fanoušky, a když jsem dorazil na smluvenou večeři, už byla většina kluků pryč. Takže nepůjde o nic velkého. Já si však dopřeju saunu ještě v noci. Během série to nešlo, protože by člověku ztěžkly nohy. Ale cesta z Liberce je dlouhá hodinu, což je přesně doba potřebná pro rozpálení sauny. Ale spoluhráče nepozvu. Do jedné bychom se všichni nevešli...

Koho z dvojice Pardubice Budějovice byste si přál do finále?

Nechci vybírat. Doufám, že nám neublíží dlouhá přestávka, která nás čeká jako po postupu ze čtvrtfinále. Dáme si větší pozor, abychom v prvním utkání nevyhořeli jako v Liberci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.