Hlavní obsah

Č. Budějovice - Kladno 7:5Dva góly, tři asistence. Produktivní Pech režiroval budějovickou výhru nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Ciampini 0 : 1
15. Račuk 0 : 2
17. Pech 1 : 2
24. Abdul 2 : 2
27. Baránek 2 : 3
29. Vondrka 3 : 3
35. Hlava 3 : 4
35. Slováček 4 : 4
36. Abdul 5 : 4
40. Pech 6 : 4
45. Gulaš 7 : 4
57. Kubík 7 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic v neděli zvládli úspěšně gólovou přestřelku s Kladnem a porazili Rytíře 7:5. I díky dvěma gólům a třem asistencí Lukáše Pecha si Motor ve druhém kole soutěže připsal první výhru. Dvě branky vstřelil i Jindřich Abdul. V dresu Kladna se poprvé představil hrající majitel Jaromír Jágr, v utkání si ale připsal jen šest trestných minut. Nováček soutěže podruhé prohrál.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jaromír Jágr v dresu Kladna dotírá na brankáře Českých Budějovic Dominika Hrachovinu.

Článek

Jihočeši začali aktivně, ale šance Vondrky a Ondráčka se neujaly. Naopak při hře čtyři na čtyři šli do vedení hosté zásluhou bekhendové střely důrazného Ciampiniho. Hostující tým se radoval podruhé při vlastním oslabení, když se při Jágrově vyloučení prosadil Račuk. Další trest kladenské legendy ale již domácí potrestali, první gól Motoru v nové extraligové sezoně zaznamenal Pech.

Krátce po zahájení druhé části měl vyrovnání na hokejce Vondrka, jenž na vlastní modré čáře odzbrojil Baránka, jenže nezakončil sólovou jízdu. Vyrovnal až ve 24. minutě v přesilové hře Abdul. Hosté se ale v početní výhodě opět dostali do vedení, když Hrachovinu překonal od modré čáry Baránek.

O dvě minuty později bylo opět vyrovnáno, když se trefila další letní posila Jihočechů Vondrka. Rytíři však ještě jednou získali vedení zpět na svou stranu. Ve 35. minutě se o to postaral Hlava. Závěr druhé třetiny ale patřil domácím. Jen o 23 sekund později překonal Bowa v kladenské brance počtvrté Slováček a následně přidali branky Abdul a Pech. Motor tak vyhrál druhou část 5:2.

Na začátku třetí třetiny kanadský gólman skvělým zákrokem připravil Abdula o hattrick, přestože ještě jednou inkasoval. Ve 45. minutě jej překonal v další početní výhodě kapitán Gulaš, jenž si tak připsal první gól po návratu do mateřského klubu V další z mnoha přesilovek trefil Hanzl tyčku. V 57. minutě se podařilo hostům zásluhou Kubíka snížit, další branku ale nepřidali ani v závěrečné power play.

Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 7:5 (1:2, 5:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Pech (J. Ondráček), 24. Abdul (Pech, Gulaš), 29. Vondrka (Abdul, Štich), 35. Slováček (Pech, Gulaš), 36. Abdul (Vondrka), 40. Pech (J. Ondráček, Slováček), 45. Gulaš (Slováček, Pech) - 10. Ciampini (Kehar), 15. Račuk (Filip), 27. Baránek (Hlava, Plekanec), 35. Hlava (Kubík, Filip), 57. Kubík. Rozhodčí: Pešina, J. Ondráček - Kajínek, Axman. Vyloučení: 7:11. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6064.
Motor: Hrachovina - Bučko, Piskáček, Vráblík, Bindulis, Štich, Slováček - Valský, D. Voženílek, Venkrbec - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Vondrka, M. Hanzl, Abdul - Holec, Mat. Toman, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Nilsen, Ticháček - Kubík, Plekanec, Hlava - Račuk, Pitule, Bílek - Kristo, Ciampini, Hajný - Jágr, Filip, Beran. Trenér Čermák.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice