Hlavní obsah

Č. Budějovice - Olomouc 1:3Dvě výhry a dost. Hokejový Motor doma v extralize selhal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Krejčí 0 : 1
27. Abdul 1 : 1
28. Kusko 1 : 2
60. Káňa 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v utkání 34. extraligového kola na ledě Českých Budějovic 3:1. Hanáci se tak dočkali prvního plného zisku po čtyřech zápasech, v nichž získali jen dva body. Motor nedokázal navázat na předchozí dvě tříbodové výhry. Ve 28. minutě rozhodl za vyrovnaného stavu 1:1 útočník Silvester Kusko.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Gulaš a Jiří Ondráček z Českých Budějovic.

Článek

Už po pouhých 41 sekundách od úvodního buly se trestuhodně rozevřela domácí obrana a před brankovištěm najednou operovala osamocená olomoucká dvojice Krejčí, Tomeček. Brankář Hrachovina neměl naději zasáhnout proti rychlé výměně kotouče a Krejčí s ledovým klidem skóroval kolem pravé tyčky.

Hosté od začátku aktivně forčekovali a důsledně bránili, zatímco Jihočechům se nedařilo, jejich sporé střelecké pokusy s jistotou likvidoval navrátilec do olomoucké sestavy Konrád. Velkou šanci měl Řezníček, který se ocitl sám před Hrachovinou, skórovat zblízka mohl i Bambula. V závěru třetiny se ocitl blízko vyrovnání Karabáček a také Novotný, jehož příležitost ve vlastním oslabení v posledním okamžiku zmařil Konrád.

Před koncem trestu Gulaše na začátku druhého dějství netrefil Krejčí odkrytou českobudějovickou branku. Po faulu Rutara na pronikajícího Valského získali domácí výhodu trestného střílení, ale kapitán Gulaš provedl svůj úkol špatně.

Při vyloučení Koloucha vyrovnal Abdul ranou bez přípravy z pravého kruhu, jenže za necelou minutu chybovala defenziva Motoru, hosté jeli dva na jednoho a Kusko vrátil Hanákům vedení. Z brejku nedokázal vyrovnat Karabáček a nevedlo se ani Pechovi s Vondrkou, kteří nedotáhli přečíslení ve vlastním oslabení.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí, bez efektu však zůstaly dva po sobě jdoucí pokusy Gulaše i Vráblíkova rána od modré čáry. Hosté sázeli na brejky a v jednom z nich mohl z ideální pozice zvýšit Strapáč, poslední slovo však měl Hrachovina.

Ze snahy Jihočechů v závěru pramenil střelecký pokus Pecha a také Beránkovo sólo, z něhož se však neprosadil proti pozornému Konrádovi. Při dvouminutové power play nevyšla teč Bindulise, na druhé straně Káňa pečetil výhru do prázdné branky.

34. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Abdul (Štencel, Doležal) - 1. Krejčí (V. Tomeček), 28. Kusko (J. Knotek), 60. J. Káňa II (Klimek). Rozhodčí: Šír, Gebauer - Sýkora, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Bindulis, Vráblík, Štencel - Gulaš, Pech, Holec - Doležal, J. Novotný, Abdul - Valský, J. Ondráček, Vondrka - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Hlaváč, A. Rutar, Švrček, Mareš, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Kolouch, Strapáč - Kunc, Nahodil, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: