Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 6:3Dvojitý úder během jedenácti sekund! Verva srazila Bruslaře, Hübl vylepšil rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Flynn 0 : 1
22. Lukeš 1 : 1
25. Irving 2 : 1
25. Fillman 2 : 2
31. Hübl 3 : 2
31. Irving 4 : 2
35. Zdráhal 5 : 2
56. Jääskeläinen 5 : 3
60. Pospíšil 6 : 3
Záznam online reportáže

S Mladou Boleslaví doma šestkrát po sobě padli, černou šňůru ale v neděli rázně utnuli. Hokejisté Litvínova po obratu zdolali Bruslaře v rámci devětačtyřicátého kola 6:3, když v prostřední části hry během pouhých jedenácti vteřin unikli do rozhodujícího trháku. Gólem a třemi asistencemi se blýskl útočník František Lukeš a Verva uspěla v extralize počtvrté v řadě. Naopak hosté, kteří prahnou po první čtyřce, prohráli venku třetí z posledních čtyř duelů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu proti Mladé Boleslavi, zleva Aaron Irving, Jan Ščotka a Richard Jarůšek.

Článek

Litvínovští bez Žejdla, Šticha a dlouhodobých marodů Mahboda s Říhou zatopili protivníkovi hned v úvodu. Jarůšek se v přesilovce po pěkné zadovce ocitl sám před brankou, na Růžičku ovšem zblízka nevyzrál. Na druhé straně zahrozil po přihrávce Ciencialy Fin Jääskeläinen, ani on ale střelecký účet neotevřel. Bruslaři přesto záhy slavili. Kotouč se prohnal brankovištěm, Flynn ho z úhlu poslal na Godlu a ten poprvé inkasoval.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se snaží překonat brankáře Litvínova Denise Godlu.

Náskok hostů mohl být výraznější, když Stránský hezky střílel z kruhu, jenže trefil pouze rukojeť hole Godly. Vzápětí se ještě proháčkoval před branku Kousal, jenže skóre se neměnilo. V závěru třetiny nebyli daleko od vyrovnání Balinskis s Pospíšilem, přesto do kabin odcházeli s lepší náladou hosté.

Po pauze se na severu Čech začaly dít věci. Nejprve se Lukeš po 77 vteřinách opřel do odraženého puku od mantinelu a vymetl pravý horní kout branky. Litvínovská radost ale trvala jen tři minuty, Fillman to zkusil od modré a Godla, který měl zakrytý výhled, inkasoval podruhé.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla inkasuje gól v duelu s Mladou Boleslaví.

Vervu nepříznivý stav vůbec nerozhodil. Na odpověď jí přitom stačilo pouhých 28 sekund. Lukeš ujel, našel Irvinga, jenž si stáhl puk na forhend a zacílil přesně na bližší tyč. Vervu vyrovnání nakoplo a v polovině duelu se urvala do klíčového trháku.

Nejprve Hübl vylepšil svůj rekordní zápis o 810. bod v základní části nejvyšší soutěže, když zblízka prostřelil Růžičku. O pouhých jedenáct sekund později pak vyslal projektil od modré Irving a boleslavský gólman kotouč opět nezkrotil - 4:2. V 35. minutě navíc nahodil kotouč na zadní mantinel Jarůšek, Růžička chtěl za bránou pomoci s rozehrávkou, jenže puk se nešťastně odrazil rovnou k najíždějícímu Zdráhalovi, jenž ho z úhlu dopravil do prázdné branky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Bernad z Mladé Boleslavi a Martin Látal z Litvínova.

Litvínovští byli na koni a v závěrečné periodě měl šestý zásah na hokejce Lukeš, když po souhře s Hüblem rozezvučel tyč! Jääskeläinen v početní výhodě sice korigoval stav na 3:5, žádné drama se ovšem v Litvínově nekonalo. Domácí Helt brzy poté orazítkoval brankovou konstrukci, aby v samém závěru při power play do opuštěné klece zpečetil triumf Litvínova Pospíšil.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 6:3 (0:1, 5:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. F. Lukeš, 25. Irving (F. Lukeš), 31. V. Hübl (F. Lukeš, Balinskis), 31. Irving (Jarůšek, M. Hanzl), 35. P. Zdráhal (Jarůšek), 60. Pospíšil (F. Lukeš) - 10. Flynn (P. Kousal, O. Najman), 25. Fillman (A. Zbořil), 56. Jääskeläinen (D. Šťastný, Ševc). Rozhodčí: Šír, Pilný - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:3, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, G. Szturc. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: