Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 4:3ppDvořák rozhodl v prodloužení o pardubické výhře nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Daňo 0 : 1
6. Musil 1 : 1
13. Marcinko 1 : 2
18. Čerešňák 2 : 2
40. Hrehorčák 2 : 3
47. Musil 3 : 3
62. Dvořák 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve druhém extraligovém kole mistrovský Třinec 4:3 v prodloužení a podruhé za sebou získali dva body. V pátek vyhráli v prodloužení i na ledě Kladna. Dnešní utkání rozhodl v 62. minutě obránce Tomáš Dvořák.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu.

Článek

Třinec v utkání třikrát vedl, jenže Východočeši dokázali před devítitisícovou návštěvou vždy srovnat a pak udeřili v prodloužení. Dvakrát se v utkání prosadil pardubický útočník Adam Musil. Oceláři tak i nadále čekají na premiérovou výhru v nové sezoně.

První třetina nabídla čtyři góly a všechny z přesilových her. Do vedení šli nejprve hosté z Třince, když se puk od horní tyčky odrazil před branku, kde dorážel Daňo. Za necelou minutu bylo vyrovnáno, když početní výhodu po pěti vteřinách využil Adam Musil. Ten pohotově dorážel po zákroku Mazance proti střele Říčky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Pardubic.

Oceláři poté využili i svou druhou přesilovku. Ve 13. minutě nejprve střílel Nestrašil a v následném závaru dotlačil Marcinko puk za Willa. Zanedlouho mělo více hráčů na ledě Dynamo, po čtyřminutovém vyloučení Marinčina hrálo třicet vteřin i v pěti proti třem. To se ještě domácí neprosadili, ale v pokračující přesilovce propálil v 18. minutě Mazance obránce Čerešňák a vstřelil svou první branku v dresu Pardubic.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Daniel Voženílek z Třince a brankář Pardubic Roman Will.

Další velká výhoda se naskytla Třinci, když byli ve 24. minutě v rychlém sledu vyloučeni Radil s Hrádkem. Oceláři měli k dispozici minutu a 45 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, ale tentokrát se neprosadili. Pardubičtí tlaku Třince odolali za velkého přispění brankáře Willa, jenž si připsal tři důležité zákroky. Nový gólman Dynama zlikvidoval střely Růžičky či Marinčina.

V polovině druhé třetiny pak ujel Hudáček, ale Will byl znovu připraven. Druhou třetinu přesto vyhráli Oceláři, protože v jejím závěru našel Chmielewski přihrávkou zpoza branky Hrehorčáka, jenž poslal Třinec do vedení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Třince Marek Mazanec.

Ve třetí třetině atraktivního duelu byl blízko vyrovnání Paulovič, který v přesilovce trefil tyč. Až ve 47. minutě se zaplněná pardubická aréna radovala, když po střele Košťálka doklepl puk do odkryté branky Adam Musil.

Vzápětí měl další třineckou šanci Hrehorčák, ale Pardubičtí se ubránili. Hokejisté Dynama byli aktivní i směrem dopředu, v 56. minutě si vytvořili velký závar, ale hosté nerozhodný stav uhájili až do konce třetí třetiny.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Pardubic Tomáš Zohorna.

V prodloužení rozhodl o výhře Pardubic Dvořák, jenž si najel na přihrávku Pauloviče a sám před Mazancem zakončil přesně.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 4:3 v prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. A. Musil (Říčka, Košťálek), ), 18. Čerešňák (Radil, T. Zohorna), 47. A. Musil (Košťálek, Čerešňák), 62. T. Dvořák (Paulovič) - 5. Daňo (Marinčin, Marcinko), 13. Marcinko (Nestrašil, M. Růžička), 40. Hrehorčák (Chmielewski, M. Doudera). Rozhodčí: Hribik, Vrba - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. Diváci: 9085.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Hyka, T. Zohorna, Radil - A. Musil, R. Kousal, Říčka - Rohlík, Poulíček, Paulovič - Urban, Rákos, Koffer. Trenér: Rulík.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Adámek, Čukste, Ročák, J. Jeřábek - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Nestrašil, Hudáček, D. Voženílek - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Svačina, Lyszczarczyk, Dravecký. Trenér: Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice