Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 2:6Dynamo bez Zohorny padlo. Oceláři rozpoutali kanonádu a jdou do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Roman 0 : 1
23. Roman 0 : 2
25. Marcinko 0 : 3
33. Poulíček 1 : 3
34. Stránský 1 : 4
37. Gernát 1 : 5
47. Gernát 1 : 6
60. Kousal 2 : 6
Záznam online reportáže

Tipsport extraliga má po 46. kole nového lídra. Po porážce Sparty se vyšvihli do čela tabulky hokejisté Třince, kteří triumfovali na ledě Pardubic 6:2. Páteční souboj zlomili ve druhé třetině, kdy za Barulinova záda poslali hned čtyři puky. Dvěma zásahy se blýskli útočník Miloš Roman a obránce Martin Gernát. Oceláři ovládli desátý z posledních jedenácti utkání, naopak Dynam padlo po předchozích třech výhrách.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Konstantin Barulin a Michal Kovařčík z Třince.

Článek

Od začátku byla na pardubickém ledě k vidění ofenzivní podívaná. Jako první měl šanci Tybor, který skrytou střelou mezi nohama obránce Doudery zacílil těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se do slibné příležitosti vřítil Vrána, ale skóre se měnilo až v 9. minutě. Adámek nahodil kotouč na bránu a Miloš Roman ho ze vzduchu ztečoval mezi betony Barulina. Rozhodčí ještě zkonzultovali situaci u videa, o vysokou hůl ze strany slovenského útočníka se ovšem podle jejich názoru nejednalo a Třinec vedl.

Odpověď měl na hokejce Ondřej Roman, jenže po přihrávce zblízka v těžké pozici netrefil branku. V závěru podržel domácí Barulin, když nejprve vytáhl lapačku proti ráně Stránského, aby poté secvakl betony proti tutovce Freibergse.

Oceláři si spravili chuť v prostřední části, kdy se urvali do rozhodujícího trháku. Při střelecké chuti byl Miloš Roman, který pod lapačkou našel místo a zvýšil na 2:0. Uběhlo jen 83 sekund a hosté jásali potřetí. Nakládalovi při rozehrávce od zadního mantinelu sjel kotouč z čepele, Rodewald zadovkou bleskově našel Marcinka, jenž s pomocí horní tyče rozesmutnil ruského gólmana.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jack Rodewald z Třince a Jan Kolář z Pardubic.

Východočeši bez opory Zohorny, jenž spěchal k porodu, prahli po kontaktním zásahu. Horký zblízka ještě neuspěl, ale po parádní kombinaci mezi Blümelem a Poulíčkem ve vlastním oslabení nakonec druhý jmenovaný přece jen dopravil puk do sítě. Jenže radost Pardubic netrvala dlouho. V pokračující početní výhodě totiž Stránský svojí 29. trefou v sezoně vrátil Slezanům třígólový náskok. Když se v další přesilovce prosadil tvrdou ranou pod víko i Gernát, nebylo o vítězi duelu pochyb.

V pardubickém brankovišti nahradil Barulina ve třetí třetině Klouček a hned se zaskvěl, když lapil samostatný únik Rodewalda. Šestého gólu se ale Oceláři dočkali. Gernát, který nejprve rozezvučel tyč, střelou na přední tyč nedal mladému gólmanovi Dynama šanci. Sedmé trefě byl blízko ještě Růžička, orazítkoval ovšem brankovou konstrukci.

Porážku v závěru z přesilovky pět na tři alespoň zmírnil Kousal.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Poulíček (Blümel), 60. R. Kousal (Paulovič, J. Mikuš) - 9. M. Roman (M. Adámek, Dravecký), 23. M. Roman (Gernát, O. Kovařčík), 25. Marcinko (Rodewald), 34. M. Stránský (Rodewald, M. Kovařčík), 37. Gernát (M. Stránský), 47. Gernát (P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc A. Kosticyn (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: Barulin (41. Klouček) - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Hrádek - Camara, O. Roman, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Tybor, Pochobradský, A. Kosticyn - Kusý, T. Zeman, Horký. Trenér: R. Král.
Třinec: Štěpánek - Gernát, M. Doudera, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, D. Musil - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice