Hlavní obsah

Dynamo nedalo nájezd a utržilo bůra. Bruslaři si upevnili místo v první čtyřce

Mladá Boleslav

Hokejisté Pardubic dál marně hledají recept, jak vyhrát v Mladé Boleslavi. Na ledě Bruslařů prohráli v extralize už podesáté v řadě, když je v páteční partii 48. kola definitivně srazila do kolen trefa kanonýra Davida Šťastného šest minut před koncem. Středočeši vyhráli 5:2 a upevnili si v tabulce třetí příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi.

Článek

První třetině skončila bez branek, o zajímavé situace ovšem nebyla nouze. Jako první se osmělili hosté, ale Blümel po přihrávce Romana zblízka v těžké pozici neprocpal puk do sítě. Na druhé straně nepustil Barulin za svá záda slibné pokusy Kousala a Bičevskise.

Brankáři se v úvodní periodě činili. Růžička kryl střelu najíždějícího Ďalogu a v 10. minutě také trestné střílení nejproduktivnějšího hráče Dynama Camary, jenž byl při šanci faulovaný Šidlíkem. Kanadský forvard zkusil při exekuci střelu, na boleslavského brankáře ale nevyzrál. Růžička poté při rozehrávce namazal Blümelovi, který místo kličky ještě stáhl puk proti ležícímu bekovi, aby nakonec předal Romanovi, který mířil vedle. Když pak Barulin zastavil betonem velkou příležitost Šťastného, rozešly se oba celky do kabin s nerozhodným skóre.

V prostřední části se ale s góly roztrhl pytel. Střelecký účet otevřel domácí Claireaux, jenž takřka z nulového úhlu nahodil puk na ruského gólmana, který si ho srazil do branky. Jenže z vedení se Bruslaři radovali jen dvě minuty, po biliárové souhře pálil tvrdě do poloodkryté branky Camara. Ani stav 1:1 al dlouho nevydržel. Ševc od modré poslal puk na branku a Barulin máchl lapačkou naprázdno.

Gólmana Dynama poté ještě pokořil bekhendem Bičevskis a nad hosty se stahovala mračna. Obzvlášť když ještě Claireaux rozezvučel tyč a Barulin vychytal tutovku Jääskeläinena. Místo čtvrtého zásahu ale přišel úder na opačné straně. Slabší chvilku si pouhou sekundu před koncem druhé třetiny vybral tentokrát Růžička, jenž propustil od modré švih Kousala. Časomíra v ten moment ukazovala čas 39:59.

Východočeši bez klíčových centrů Zohorny a Poulíčka rázem vycítili šanci a čtvrtá lajna v závěrečné části málem zařídila vyrovnání. Zeman ale nesklepl kotouč z výšky do sítě. Vzápětí se elegantně prosmýkl před Růžičku Camara, ale puk mu v rozhodující chvíli trochu odskočil a nezakončil podle přesně. Pardubičtí prahli po vyrovnání, jenže místo toho počtvrté inkasovali. Šťastný nasměroval puk pod horní tyč a Boleslav definitivně uklidnil. Při závěrečné power play ještě stvrdil triumf domácích po chybě Camary ve vlastním oslabení Cienciala.

48. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Claireaux (Šidlík, Moravec), 31. Ševc (Bernad, Cienciala), 38. Bičevskis (D. Šťastný), 54. D. Šťastný, 59. Cienciala - 28. Camara (A. Kosticyn, R. Kousal), 40. R. Kousal (Vála). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Bernad, Pláněk, Moravec, Šidlík, Dlapa - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, G. Sturcz. Trenéři: Rulík a Patera.
Pardubice: Barulin - J. Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Vála - Camara, R. Kousal, A. Kosticyn - Blümel, O. Roman, Paulovič - Štetka, Pochobradský, Horký - Costa, Rohlík, Zeman. Trenér: R. Král

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec