Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 3:2 PPDynamo nestačilo na Olomouc, přesto si upevnilo vedení v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hyka 0 : 1
30. Dujsík 1 : 1
39. Říčka 1 : 2
50. Káňa 2 : 2
61. Nahodil 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce udolali v 31. kole extraligy Pardubice 3:2 v prodloužení, přesto v tabulce klesli na čtvrté místo. Dynamo si ziskem bodu upevnilo vedení, na druhé Vítkovice mají nyní náskok čtyř bodů. O výhře Hanáků rozhodl v čase 60:58 v přesilové hře Lukáš Nahodil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Petr Strapáč z Olomouce, Lukáš Anděl z Olomouce a Rostislav Olesz z Olomouce diskutují před buly.

Článek

Pardubice mohly jít do vedení hned ve druhé minutě zápasu, ale Říčka během přesilové hry zamířil jen do tyče a Ciencialovi puk při dorážce do odkryté branky přeskočil hokejku. Poté Lukáš dobrým zákrokem vychytal zblízka zakončujícího Kousala a první důležité zákroky si připsal také hostující Will, když zasáhl proti střele a hned dvěma dorážkám Navrátila.

První branka zápasu padla po rychlém protiútoku Pardubic, na konci akce zamířil po Sedlákově přihrávce přesně Hyka. Brankovou konstrukci během první třetiny trefili také domácí, konkrétně povedenou tečí Bambulovy střely Káňa.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Lukáš Anděl z Olomouce a Ondřej Vála z Pardubic v souboji.

Atraktivní a svižný hokej pokračoval také ve druhé třetině. Nejdříve Kousal sám před Lukášem zamířil jen do lapačky olomouckého brankáře, vzápětí mohl snížit z mezikruží domácí Rašner a dlouhou pasáž hry bez přerušení uzavřel Sedlák, kterého v samostatném úniku vychytal opět Lukáš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Rostislav Olesz z Olomouce a Patrik Poulíček z Pardubic.

V polovině druhé třetiny pak Olomouc srovnala, prosadil se dorážející obránce Dujsík. Následně bylo k vidění ještě několik šancí na obou stranách, ze kterých však nakonec padla jen jedna branka. Povedenou střelou pod horní tyč poslal Pardubice znovu do vedení Říčka.

Také ve třetí třetině si první šanci vytvořili hosté, v přesilové hře střílel nebezpečně od modré čáry Čerešňák. Vzápětí neuspěl ani dorážející Sedlák. Olomouc poté podruhé v zápase srovnala, v přesilové hře zamířil z pravé strany přesně do levého horního rohu branky Káňa.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Utkání 31. kola hokejové extraligy mezi Olomoucí a Pardubicemi.

Poslat Pardubice znovu do vedení mohl aktivní Sedlák, jenže Lukáš jeho pokus nadvakrát zneškodnil. Další branka už v základní hrací době nepadla a utkání tak dospělo za stavu 2:2 do prodloužení.

Po 32 sekundách byl vyloučený Zohorna a Olomouc přesilovou hru čtyř proti třem rychle využila. O rozhodující branku se po Káňově přihrávce a střele z první postaral Nahodil.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Anděl, Olesz), 50. J. Káňa (Ondrušek, J. Knotek), 61. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek) - 10. Hyka (Sedlák), 39. Říčka (T. Zeman, Čerešňák). Rozhodčí: Pražák, Kika - Axman, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 5139.
Olomouc: Lukáš - Rutar, Ondrušek, Švrček, Mareš, Dujsík, Rašner - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Kunc, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kusko, Plášek - Olesz, Strapáč, Anděl. Trenér: Tomajko.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Vondráček, T. Zohorna, R. Kousal - Hyka, Sedlák, Cienciala - A. Musil, Poulíček, Říčka - T. Zeman, T. Kaut, Kaplan. Trenér: Král.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec