Hlavní obsah

Emoce a vztek: Neuznaný gól a diskutabilní fauly. Třinec se nemůže smířit s porážkou

Praha

Konec, který si v Třinci budou ještě dlouho pamatovat. V Chomutově byli Oceláři blízko úspěchu, mohli srovnat čtvrtfinálovou sérii na 2:2, ale výsledek je jiný. S Piráty prohrávají 1:3 a jsou nad propastí. Severočeši mají tři pokusy, aby došli do semifinále hokejové extraligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Daniel Rákos z Třince diskutuje s rozhodčím ve čtvrtém zápase hokejového čtvrtfinále play off proti Chomutovu.

Článek
Fotogalerie

Nejvíce hráčům Třince leží v žaludku dvě po sobě jdoucí události z pondělního prodloužení. Nejprve neuznaný gól a poté dvojité oslabení, ve kterém padl rozhodující gól chomutovského Valacha.

„Podle mě gól to byl jasný. Všichni, kteří to viděli, tak si udělají obrázek. A ty fauly? Taky diskutabilní," řekl pro klubový web Třince Erik Hrňa, který měl o situaci jasno. Stejně jako trenér Vladimír Kýhos. Ten se po zápase raději dlouze nevybavoval, jinak by v něm patrně bouchl kotel. „O tom, co se tady v závěru událo, ať si udělá každý obrázek sám. Díky a nashle," sfouknul setkání s novináři v kvapíkovém tempu.

Jiný pohled měl Vladimír Růžička, kouč Chomutova. Trenér, který je znám svoji výbušnou povahou. Jako kouč vítězného týmu měl pro rozhodčí pochopení. „Mají to těžké, rozhodnout se musejí během vteřiny," řekl směrem k sudím. Být opačný výsledek, patrně by byly reakce trenérů stejné, jen v opačném gardu.

Bude se opakovat historie?

„Musíme to hodit za hlavu, nás tohle nemůže srazit, naopak nás to musí ještě víc posílit, semknout a doma do toho dát úplně všechno, maximum, protože to může být poslední zápas sezóny, ale tomu my nevěříme," je odhodlaný Hrňa před pátým utkáním, které je na programu ve středu.

Třinec v roce 2011 prohrával v play off se Slavií 1:3 na zápasy, v pátém utkání slávisté po dvou třetinách dokonce vedli, přesto Oceláři sérii otočili a nakonec slavili titul. Nyní si mohou vše zopakovat proti Pirátům. Stejně jako před šesti let vede soupeřův tým Růžička. „Jdeme do toho, abychom to urvali," dodal Hrňa.

Reklama

Související témata: