Hlavní obsah

Emoce jsem prožíval hlavně kvůli dlouhému střeleckému výpadku, tvrdil po vítězném gólu Honejsek

Zlín

Pro fanoušky hokejistů Komety se ve třetím čtvrtfinálovém utkání extraligového play off na zlínském stadiónu odehrál ten nejlepší možný scénář. Vítězný gól jejich týmu na 2:1 totiž vstřelil útočník Honejsek, který v loňském finále stál na opačné straně, a na trestné lavici navíc v tu chvíli seděl kapitán Zlína Čajánek, jehož brněnští příznivci nemají vůbec v lásce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brněnský Antonín Honejsek (vpravo) a kapitán Zlína Petr Čajánek.

Článek

„Je to super, že jsem rozhodl. Prožíval jsem obrovské emoce. Nikoli ovšem proto, že jsem poprvé od přestupu skóroval proti Zlínu. Slavil jsem hlavně kvůli tomu, že jsem měl v poslední době delší střelecký výpadek," tvrdil Antonín Honejsek, který při klíčové trefě využil zaškobrtnutí zlínského beka Urbance. „Najednou jsem měl cestu ke Štůralovi volnou, naštěstí jsem ho propálil," usmíval se. „Zápas musíme ovšem hned hodit za hlavy, protože v pondělí proti nám bude určitě stát úplně jiný Zlín," přemýšlel okamžitě o dalším utkání.

Kouč Komety Vladimír Kýhos si liboval, že jeho mužstvo napravilo porážku z úvodního utkání série na brněnském ledě. „Tentokrát mohu pochválit všechny hráče v čele s výtečným gólmanem Čiliakem za kompaktní výkon. Měli jsme za stavu 2:1 pro nás dost šancí na to, abychom vedení navýšili. Nepovedlo se, avšak závěr střetnutí jsme zvládli s přehledem," cenil si.

Čajánek měl po zápase proslov

Zlínská kabina zůstala několik minut po závěrečné siréně hermeticky uzavřená. Nesl se z ní zvýšený hlas kapitána Čajánka. „Nebudu nic vynášet. Samozřejmě nás ale štvou především častá vyloučení," naznačil hlavní téma brankář Tomáš Štůrala.

Trenér obhájců titulu Rostislav Vlach připustil, že se jeho celku zápas příliš nepovedl. „Podali jsme pouze průměrný výkon, a to na silnou Kometu nemohlo stačit. Zvítězila zaslouženě," uznal Vlach.

Značné zklamání neskrýval ani obránce Aleš Holík, který ze dne na den přeskočil ze semifinálové série první ligy, v níž bojoval za Třebíč proti Českým Budějovicím, do zlínské kabiny, v níž se kmenový hráč Šumperku v průběhu sezóny už dvakrát nakrátko objevil. „Nahrál jsem sice na náš vedoucí gól, ale před vyrovnáním Komety jsem propadl na modré a ke všemu jsem chvíli předtím zahodil tutovku. Jsem naštvaný, v pondělí se musíme zlepšit úplně ve všem, aby Brňané neměli dva zápasy navrch," předsevzal si Holík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.