Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 4:1Energie zničila soupeře třemi góly v prostřední části hry, Kracík slavil jubileum

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Flek 1 : 0
25. Plutnar 2 : 0
33. Kousal 2 : 1
37. Kracík 3 : 1
37. Parkkonen 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 24. kole extraligy Pardubice 4:1 a v domácím prostředí uspěli potřetí v řadě. Energie rozhodla o výhře nad Dynamem ve druhé třetině, ve které se třikrát střelecky prosadila. Útočník Jaroslav Kracík se na vítězství Západočechů podílel jubilejním stým gólem v extraligové kariéře.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubický gólman Milan Klouček likviduje šanci karlovarského Jaroslava Kracíka v utkání 24. kola hokejové extraligy.

Článek

Po úvodní "oťukávací" tříminutovce udeřily jako první Karlovy Vary. Reprezentant Flek si vyměnil v útočném pásmu puk s Dlapou a přesnou střelou z mezikruží otevřel účet zápasu. Hned několik zajímavých situací bylo k vidění v 7. minutě. Nejdříve ujel všem Kracík, ale bekhendovou kličkou na Kloučka nevyzrál, na druhé straně hosté kontrovali Romanem a hned z protiútoku ujela dvojice Kohout - Hladonik, ale střelu druhého jmenovaného Klouček v brance Pardubic také vychytal. Blízko vyrovnání byl Roman, ale jeho střela v 11. minutě jen zazvonila o horní tyč.

I ve druhé třetině se hrál útočný a atraktivní hokej. Hned v úvodních vteřinách ujel rovnou z trestné lavice Nakládal, ale na dnes výborného Habala nevyzrál. Navíc se zranil a musel být za pomoci masérů odveden na střídačku.

Díky nedůsledné obraně hostů se hráči Energie dostávali do samostatných úniků, ale Koblasa ani Flek své příležitosti nevyužili. Ve 25. minutě sice nejdříve branka Redlicha nebyla po prozkoumání videa z důvodu posunuté branky rozhodčími uznána, ale při následném vhazování se dostal k puku Plutnar a podruhé překonal Kloučka.

Dynamo snížilo průběžný stav ve 33. minutě, kdy po sérii vyloučení využil přesilovku nenápadnou střelou v pádu Kousal. Výborně hrající domácí obdržená branka neoslabila v útočné aktivitě. Ve 37. minutě se po skončení svého trestu dostal k puku Kracík a jeho nahození si jeden z pardubických hráčů nešťastně srazil do branky.

Kalich hořkosti si hostující gólman vypil o 28 vteřin později, když nezachytil Parkkonenovo nahození od mantinelu. Po první brance finského obránce v soutěži zápas pro Kloučka skončil, nahradil jej Frodl.

V závěrečné třetině se sice Pardubice snažily s výsledkem něco udělat, ale díky aktivní hře domácích a výbornému Habalovi se již skóre neměnilo.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Flek (Dlapa), 25. Plutnar (T. Rachůnek, Kulich), 37. Kracík, 37. Parkkonen (T. Mikúš) - 33. R. Kousal (Camara, Říčka). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Komárek, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2169.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, Kulich, T. Rachůnek - O. Beránek, Kracík, T. Mikúš . Kohout, Hladonik, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Pardubice: Klouček (37. Frodl) - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Rohlík, Cienciala, Říčka - Camara, R. Kousal, Hecl - Blümel, Poulíček, Paulovič - Urban, O. Roman, Anděl. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: