Hlavní obsah

Experti před finále: Hradci nikdo nevěří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semifinálové bitvy se v obou případech protáhly až na sedm zápasů, a tak si hokejová extraliga se svým play off dala jen dvoudenní pauzu, po níž fanouškům servíruje boj o titul mezi Hradcem Králové a Třincem. A všichni tři experti oslovení redakcí Sport.cz se shodují, že mistrovský pohár získají počtvrté v řadě Oceláři.

Foto: Sport.cz

Zleva Lukáš Pech, Milan Antoš a Radek Duda.

Článek

Své odhady předkládají Radek Duda, který v roce 2003 ovládl extraligu se Slavií. Tehdy byl jeho spoluhráčem i Milan Antoš, dnes spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz. Třetím do party je pak útočník Českých Budějovic Lukáš Pech, jenž slavil domácí titul před čtrnácti lety v dresu Karlových Varů.

Kdo vyhraje finále Hradec Králové - Třinec a proč?

Radek Duda: Třinec! Impérium, které tam vybudoval Venca Varaďa, hráči v sobě pořád mají. A i trenéři Moták s Országhem to pochopili. Můj názor je, že ze začátku to chtěli trošku měnit, pak ale zjistili, jakou identitu tým má a nechali kluky hrát. Jen někdy utáhnou, jindy povolí. Dávám obrovský kredit Ocelářům, jak poslali na párek dva giganty Spartu a Pardubice, kteří dohromady vyházeli půl miliardy korun.

Foto: ČTK / Petr Sznapka, Profimedia.cz

Útočník Hradce Králové Christophe Lalancette se snaží překonat třineckého gólmana Ondřeje Kacetla.

Lukáš Pech: Ve finále se může stát cokoliv, favorizuju ale Třinec. I kvůli tomu, jak zvládl náročné čtvrtfinále se Spartou i semifinále s Pardubicemi. Sice mu bude tři zápasy chybět distancovaný Hudáček, styl hry a zkušenosti ale mluví pro Oceláře. Na silách Hradce se navíc můžou projevit dlouhá semifinálová prodloužení s Vítkovicemi.

Milan Antoš: Myslím, že vyhraje Třinec. Mí kamarádi-trenéři říkali, že semifinálová série mezi Třincem a Pardubicemi bylo předčasné finále. Možná jo, ale Hradec je prostě ve finále a mám za to, že mu strašně moc pomohla účast v Lize mistrů a zápasy se špičkovými evropskými týmy. Přesto si myslím, že Oceláři jsou na tom lépe. Jsou zkušenější, na Mountfieldu se navíc můžou projevit dlouhá náročná prodloužení proti Vítkovicím.

Kdo vyhraje finále play off hokejové extraligy?
Hradec Králové
26,1 %
Třinec
73,9 %
Celkem hlasovalo 6776 čtenářů.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 48. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články