Hlavní obsah

K. Vary - Pardubice 1:3Rozjeté Dynamo dvanáctou výhrou vyrovnalo klubový rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Zohorna 0 : 1
31. Říčka 0 : 2
46. Koblasa 1 : 2
60. Košťálek 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

 Hokejisté Pardubic vyhráli v zápase 22. kola extraligy na ledě Karlových Varů 3:1 a dvanáctým vítězstvím v řadě vyrovnali klubový rekord. Dvěma asistencemi se na tom podílel útočník Lukáš Radil. Dynamo tak Západočechům oplatilo porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně. Zápas byl speciální pro trenéra Východočechů Radima Rulíka, v dresu domácích totiž nastoupil jeho syn Adam.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů přivítali vedoucí Pardubice

Článek

V první třetině se diváci v KV areně branky nedočkali. Do výraznějších šanci se dostali pouze hostující Radil a domácí Redlich, který prudkou ranou do ramene ohrozil Frodla v brance Pardubic.

Pětadvacet sekund před koncem úvodní části byl vyloučen domácí Koblasa a Pardubice přesilovou hru na jejím samotném konci využili. Habala překonal Tomáš Zohorna, který dotlačil za brankovou čáru puk ztlumený Dlapou v předbrankovém prostoru.

Povzbuzený lídr soutěže se více dostával do útočného pásma a domácí hasili jejich výpady jen za cenu nedovolených zákroků. Při další přesilovce sice hosté branku nevstřelili, ale prosadili se sekundu po návratu Pulpána na led. Po další Radilově přihrávce se tvrdou střelou mezi betony karlovarského gólmana prosadil Říčka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: Patrik Poulíček z Pardubic, Jiří Černoch z Karlových Varů.

Poté, co v závěrečné části nevyužily Pardubice další z přesilových her, se dostali ke slovu i domácí. Po faulu Frodla, který svým vyjetím podrazil ujíždějícího Bernada, hráči Energie v přesilovce snížili na 1:2. Jedenáctý gól v sezoně si připsal Koblasa.

Karlovarští povzbuzeni kontaktní brankou podnikali až do konce základní hrací doby nebezpečné výpady, když zejména druhá formace byla blízko vyrovnání. Už v 57. minutě se Karlovy Vary odhodlaly k power play, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak v čase 59:36 pojistil výhru hostů Košťálek.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. Koblasa (O. Beránek, Černoch) - 22. T. Zohorna (R. Kousal, Radil), 31. Říčka (Radil, Čerešňák), 60. Košťálek. Rozhodčí: Horák, Kika - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 2805.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Huttula, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán - Chalupa, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Jiskra, Redlich - Kružík, Osmík, A. Rulík. Trenér: Bruk.
Pardubice : Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Matys, Cienciala, Říčka – Koffer, Poulíček, Paulovič - Urban, Rákos, Rouha. Trenér: R. Rulík.

Reklama

Související témata: