Hlavní obsah

Extraligu čekají čtyři velké přestávky

PRAHA

Hned čtyři velké přestávky čekají letošní ročník české hokejové Tipsport extraligy. Nejprve bude soutěž přerušena tradičně kvůli dvěma turnajům Euro Hockey Tour - Karjala Cupu ve Finsku a Rosno Cupu v Rusku. Další pauza bude na začátku ledna, kdy Pardubice budou reprezentovat český hokej na turnaji evropských mistrů Super six a následovat bude přestávka pro zimní olympijské hry.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto.

Článek

Třináctý ročník české extraligy odstartuje na šesti stadionech v pátek a do první reprezentační pauzy vyplněné Karjala Cupem v Helsinkách (10.-13. listopadu) bude odehráno 23 kol. Poté se vejde před další přestávku pro Rosno Cup v Moskvě (15.-18. prosince) deset dějství.

Do Vánoc se ještě odehrají dvě kola - v úterý 20. prosince a o dva dny později, tedy nezvykle ve čtvrtek 23. prosince. Do konce kalendářního roku se pak bude hrát ještě dvakrát - výjimečně ve středu 28. a v pátek 30. prosince.

Program soutěže změní i Utkání hvězd

V novém roce se bude hrát hned v úterý 3. ledna, ale mezi 38. kolem a následujícím 39. bude týdenní odstup. V tu dobu se uskuteční za účasti Pardubic druhý ročník turnaje Super Six v Petrohradu (5.-8. ledna). Opět nezvykle na čtvrtek (19. ledna) je naplánováno 42. kolo, protože 21. ledna se na Slovensku uskuteční Utkání hvězd.

Od 24. ledna do 5. února se stihnou odehrát duely 43. až 48. kola a bude následovat třiadvacet dnů trvající pauza pro olympijské hry. Mužský turnaj v Turíně se hraje od 15. do 26. února. Hned o dva dny později, v úterý 28. února, je naplánováno 49. kolo a dlouhodobá část skončí ve čtvrtek 9. března.

Nový mistr nejdříve 18. dubna

Play-off začne 12. března a nový mistr bude znám nejdříve do úterý 18. dubna a nejpozději o týden později. V nahuštěné termínové listině hned 26. dubna startují Švédské hokejové hry, které skončí 29. dubna. O dva dny později se bude hrát rovněž ve Stockholmu finále EHT a utkání o 3. místo. Světový šampionát v Lotyšsku se uskuteční od 5. do 21. května.

Reklama