Hlavní obsah

Famózní Furch vyčaroval Kometě druhý triumf. Potřeboval jsem vypustit emoce, vysvětlil vítězné gesto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté uspěli ve čtvrtek i ve druhém zápase předkola extraligového play off s Mladou Boleslaví a získali postupový mečbol. Základ vítězství 2:1 položili dvěma trefami už v úvodních čtyřech minutách. Zejména v závěru utkání, kdy Bruslaři zkusili při Kučeříkově vyloučení power play v šesti proti čtyřem, je pak podržel brankář Dominik Furch, který se blýskl několika senzačními zákroky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ložená šance Boleslavi v závěru utkání na ledě Komety, lapačka brankáře Dominika Furcha ale byla na místě.

Článek

Gólman Komety se zaskvěl zejména při Lantašiho sólu a devět vteřin před koncem zneškodnil takřka zázračně lapačkou tutovku Romanovi. „Měl jsem u toho i trochu štěstí. Snažil jsem se vymrštit ruku co nejrychleji do prostoru, kde jsem očekával letící puk. Podařilo se," líčil Furch, který famózní zákrok doprovodil vítězným gestem. „Byly ve mně emoce. Potřeboval jsem je trochu vypustit," usmál se.

Při Lantašiho nájezdu se snažil zůstat v klidu. „Nechtěl jsem udělat první pohyb. Zezadu ho atakoval náš obránce, takže nebyl v jednoduché situaci. Zvládl jsem to," těšilo Furcha.

Kometa pojede do Boleslavi v komfortní situaci. K postupu už jí stačí jediné vítězství. „Doma jsme dvakrát uspěli, což je báječné. Jsme na tom psychicky líp, bude se nám teď dobře regenerovat. Bolka je nepříjemná, avšak věřím, že potřebný třetí triumf na jejím ledě o víkendu urveme," přál si Furch.

Kouč Komety Patrik Martinec pro něj měl jen slova chvály. „Je hlavně jeho zásluha, že jsme ke konci uhájili těsné vedení. Na druhé straně jsme ale za stavu 2:0 měli minimálně čtyři velké šance, avšak náskok jsme bohužel nenavýšili. Mohli jsme utkání dohrát v mnohem větším klidu. Naštěstí to pro nás dobře dopadlo," oddechl si.

Prozradil, že neměl velkou radost z toho, že se více než čtyři minuty z druhé třetiny dohrávaly kvůli zranění rozhodčího Sýkory až po druhé pauze. „Nadšený jsem z toho nebyl. Jsem raději, když věci následují tak, jak mají," tvrdil Martinec.

Nesouhlasil, že čtvrteční brněnský duel byl o dost klidnější než ve středu. „Ubyly sice bitky, avšak emocí bylo na ledě i tentokrát dost. Rozhodně ale kluky nenabádáme, aby vyvolávali na ledě šarvátky," dušoval se.

Kometa v Mladé Boleslavi nevyhrála už pět a půl roku. „Nepřemýšlíme o tom. Každopádně Boleslav je pořád favorit," zopakoval Martinec svůj překvapivý výrok, který pronesl před startem série.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články